Κως: Κλείνει το αεροδρόμιο από την Κυριακή (04/03)

Στο κλείσιμο του αεροδρομίου της Κω, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης, προχωρεί η Fraport. Και μάλιστα λίγο νωρίτερα σε σχέση με τον προγραμματισμό της εταιρείας… Το αεροδρόμιο θα κλείσει για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις 4 έως 19 Μαρτίου. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Fraport, στην εφημερίδα «Σταθμός», απαιτείται άμεση επιδιόρθωση σε τρία σημεία του διαδρόμου, ως εκ τούτου -λόγω των μεγάλων τομών που θα γίνουν- κρίνεται απαραίτητο να κλείσει καθώς δεν θα είναι ασφαλής η προσγείωση των αεροσκαφών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν έργα στο χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών, ώστε να φιλοξενούνται περισσότερα. Τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με χρήση ελικοπτέρων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι αρχές Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση σχετικά με τα έργα που έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει η Fraport…  Μάλιστα, είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας καθότι η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από αύξηση 20,7% στην κίνηση των επιβατών με 2,3 εκατ. επιβάτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Alexander Zinell δήλωσε: «Τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω έχουν ξεκινήσει. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο.»

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω επίσης περιλαμβάνουν:

Νέο Τερματικό Σταθμό 23.106 τ.μ. - 201% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε σχέση με σήμερα

Νέο πυροσβεστικό σταθμό

Ανακαίνιση/επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 16 σε 28)

125% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 9)