Κουδούνι 5 Σεπτεμβρίου

Αχ αυτή η πρώτη ημέρα στο σχολείο

Αρκετές ήταν οι φήμες τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται από τη νέα σχολική χρονιά. Και το απόγευμα της Πέμπτης 1ης Μαΐου είχαμε την σχετική εισήγηση από την ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Και οι εισηγήσεις του αναμένεται να γίνουν αποδεκτές από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων… Βλέπετε, ήταν αναγκαία μία τέτοια κίνηση ώστε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εκπαίδευση, είτε στην πρωτοβάθμια είτε στην δευτεροβάθμια… Η βασική αλλαγή έγκειται στην ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, κάτι που σημαίνει το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 6 Σεπτεμβρίου, πέντε δηλαδή ημέρες νωρίτερα ενώ το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου. Επίσης, για να προαχθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να έχουν σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον δέκα (10). Και βέβαια έχουμε αλλαγές όσον αφορά τις αργίες καθώς καταργούνται δύο και ενδεχομένως εδώ να έχουμε και αντίδραση της Εκκλησίας ελέω της 30ης Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών…
Συνοπτικά οι αλλαγές που έρχονται…
- Τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου.
- Περιορίζεται (μεταξύ 1 - 6/9) ο χρόνος των εξετάσεων για τους μετεξεταστέους.
- Τα μαθήματα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό θα λήγουν στις 15 Ιουνίου και σε Γυμνάσιο και Λύκειο στις 31 Μαΐου.
- Εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το διδακτικό έτος στα Λύκεια θα επεκτείνεται έως τις 10 Ιουνίου.
- Για τους εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος θα λήγει στις 30 Ιουνίου. Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου θα αξιοποιείται για σεμινάρια.
- Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου και θα γίνεται εκκλησιασμός των μαθητών και κατόπιν δραστηριότητες σχετικές με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών.
- Καταργείται η αργία της 7ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News