Κρήτη: Διπλός σεισμός στα 5.1 R, ο δεύτερος αισθητός και στη Νάξο

Σειρά σεισμικών δονήσεων, η μεγαλύτερη εκ των οποίων μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στον θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μάλιστα, ο τελευταίος στη σειρά που έγινε λίγο μετά τις 7 το πρωί έγινε αισθητός και στη Νάξο, άρα και στη Σαντορίνη από τη πρώτη ... στιγμή...

Συγκεκριμένα, η πρώτη ισχυρή δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η δεύτερη δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η τρίτη δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Στις 05:38 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Στις 07.11, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλο μέρος του νησιού και ανησύχησε τους κατοίκους. Οπως αναφέρει το ekriti.gr, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News