Κρήτη: Μαίνεται η φωτιά, αναζωπύρωση στη Σπίνα

Μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 6 το απόγευμα στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα το πύρινο μέτωπο είναι κοντά στον οικισμό Άγιος Σύλλας, μετά το Πέραμα, προς Γαράζο. 

Εκεί βρίσκονται αυτή την ώρα 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. 

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για κάποια κατοικημένη περιοχή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις Αρχές, τα πύρινα μέτωπα φαίνεται πως είναι τέσσερα. Αυτή τη στιγμή - με βάση τις τελευταίες πληροφορίες - η φωτιά έχει οριοθετηθεί, όμως οι πυροσβεστες ενεργούν ακόμη.

Για το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο διενεργείται προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια και οι υπαίτιοι.

Αναζωπύρωση στη Σπίνα 

Την ίδια ώρα, μαίνεται και η φωτιά στη Σπίνα. Στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει πολύ κοντά στο χωριό, οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί. Συμμετέχουν σε αυτήν 32 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 16 πυροσβεστικά οχήματα. 
Ρίψεις πραγματοποίησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας τα δύο ελικόπτερα από τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι τα δύο ελικόπτερα - εφόσον χρειαστεί - θα ξεκινήσουν ρίψεις ξανά αύριο το πρωί. Η φωτιά αυτή την ώρα έχει κατευθυνθεί προς το φαράγγι της περιοχής.

Σύμφωνα δε με το cretapost η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι κοντά στον οικισμό ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού για προληπτικούς λόγους.

Με πληροφορίες και φωτό από ekriti.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News