Κρήτη: Ναυαγοσώστης έσωσε τέσσερις λουόμενους

Η τουριστική σεζόν που φτάνει στο τέλος της θα μείνει για αρκετό καιρό χαραγμένη στο μυαλό των Κρητικών. Ο λόγος; Ενδεχομένως να έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ όσον αφορά τα ατυχήματα στη θάλασσα και τους πνιγμούς. Περισσότεροι από 50 έχασαν τη ζωή τους… Και βέβαια οι ναυαγοσώστες έτρεχαν και δεν έφταναν. Ακόμη και τώρα που στις περισσότερες παραλίες οι όποιες συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί…

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα cretalive,gr “Παραλίγο τραγωδία με τέσσερα άτομα, που κινδύνεψαν να πνιγούν σε παραλία της Κρήτης!

Συγκεκριμένα δύο νεαροί Γάλλοι τουρίστες που βρίσκονταν στην παραλία των Περιβολιών στο Ρέθυμνο, χθες το απόγευμα, αγνόησαν τον άσχημο καιρό και αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο.

Όμως, τα ψηλά κύματα τους εμπόδισαν να βγουν έξω και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Ένας πολίτης που, εκείνη την ώρα, βρισκόταν στην παραλία έτρεξε σε βοήθεια, όμως παρασύρθηκε και ο ίδιος από τα κύματα με αποτέλεσμα να κινδυνέψει και η δική του ζωή. Όπως κι ένας ακόμη πολίτης που είδε το περιστατικό κι έσπευσε κι αυτός για βοήθεια.

Τελικά και οι τέσσερις κατάφεραν να σωθούν από τον ναυαγοσώστη που άμεσα μετέβη στο σημείο και η συνδρομή του ήταν καταλυτική για τη διάσωσή τους.

Ο ένας εκ των δύο Γάλλων, 21 ετών, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου όμως η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση και τις επόμενες ώρες αναμένεται να βγει από την Εντατική”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News