Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός (5.2 R) νότια της Ιεράπετρας

Ενας ακόμη ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νότιας της Κρήτης. Οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή συνεχίζονται, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών να καταγράφει δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:22 τα ξημερώματα της Τρίτης, με επίκεντρο 97 χλμ. νότια της Αρβης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 20 χιλιόμετρα, ενώ λίγο αργότερα, στις 02:39, καταγράφηκε άλλη μία δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 115 χλμ νότια της Αρβης και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ από την πλευρά του υπολόγισε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και σημειώθηκε σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

seismos-kriti-xartis-19-5-2020.jpg
Εδώ και δύο εβδομάδες οι σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης συνεχίζονται, καθώς το τελευταίο 24ωρο, πέρα των τελευταίων δύο σεισμών, έχουν σημειωθεί άλλοι δύο ισχυροί σεισμοί, μεγέθους 4,5 και 4,6 Ρίχτερ. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές οι τραυματισμοί από τον τελευταίο σεισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News