Κρουασάν με γεύση ...ναρκωτικών

Με την κίνηση των επισκεπτών να κορυφώνεται τα λιμάνια πλέον έχουν την φιλοσοφία του αστακού όσον αφορά το επίπεδο …ασφάλειας. Αποτέλεσμα; Οι έλεγχοι να είναι εξονυχιστικοί και το κυριότερο; Να εμπλέκονται και τετράποδα με σκοπό να γίνεται ο καλύτερος δυνατός έλεγχος από τη στιγμή που στα νησιά του Αιγαίου αυτή τη περίοδο μεταφέρονται και οι …κακοποιοί, οι οποίοι συνδυάζουν δουλειά με διακοπές. Όμως, στη Νάξο την πάτησαν. Και έτσι πέντε Έλληνες που επιχείρησαν να περάσουν ναρκωτικές ουσίες μέσω … κρουασάν την πάτησαν ελέω σκύλου. Και έτσι περνούν τις ώρες τους στο κρατητήριο από τη στιγμή που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Διαβάστε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Γενική Διεύθυνση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά…

«Στη σύλληψη συνολικά πέντε (05) ημεδαπών στη Νάξο, ενός 42χρονου, ενός 29χρονου, μιας 23χρονης, ενός 22χρονου και ενός 21χρονου, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τις πρώτες πρωινές ώρες της 29-07-2016 μέχρι μεσημβρινές ώρες της 30-07-2016.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν με τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων στο λιμένα Νάξου, από μικτό κλιμάκιο στελεχών της Λιμενικής Αρχής Νάξου και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: α) ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους συνολικά είκοσι εννέα γραμμαρίων και πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (29,5γρ.), β) κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) μικτού βάρους συνολικά δύο γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (2,2γρ.) καθώς και γ) καπνός βάρους τετρακοσίων πενήντα τεσσάρων γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (454,4γρ.), επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία των αποσκευών των ανωτέρω συλληφθέντων. Προανακρίσεις διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Νάξου»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News