Κυκλάδες - Ανδρος: Πιάσαμε ύποπτο για τον εμπρησμό της Δευτέρας

Η πρώτη σύλληψη έγινε. Βέβαια, το ζητούμενο είναι να βρεθούν οι ένοχοι. Και να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε να μην έχουμε επανάληψη του φαινομένου... Αναφερόμαστε στην Ανδρο και την μεγάλη φωτιά της περασμένης Κυριακής που προκάλεσε την εκκένωση δύο οικισμών, την αγωνία των κατοίκων για την περιουσία τους αλλά και την καταστροφή περίπου 5.000 στρεμμάτων χορτολιβαδικής έκτασης... Και όπως αναφέραμε ... μετά από επισταμένη ανακριτική έρευνα του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου και της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού), που ήρθε από την Αθήνα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, συνελήφθη εμπρηστής, ο οποίος που έβαλε φωτιά στην περιοχή Ζαγανιάρη της Άνδρου.

Πρόκειται για μεσήλικα βοσκό, που επιχείρησε να κάψει το συγκεκριμένο σημείο για να βγει χορτάρι. Και αυτό το έκανε λίγες μόλις ώρες μετά την κατάσβεση μιας πολύ μεγάλης πυρκαγιάς, που κινδύνεψε να κάψει τα Ρέματα, την Κατάκοιλο και στο Ατένι. Η ανακριτική παρέμβαση του κλιμακίου και της ΔΑΕΕ στην υπόθεση του Ζαγανιαρη  ήταν άμεση και αποτελεσματική στηριζόμενη σε νέες μεθόδους συλλογής στοιχείων, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες.

Το νησί μετά την τελευταία μεγάλη φωτιά έχει πλέον μπει στο μικροσκόπιο της διοίκησης του πυροσβεστικού σώματος και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, καθώς και οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής θα παραμείνουν στην Άνδρο για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο. Στόχος να βρεθούν οι εμπρηστές της μεγάλης πυρκαγιάς στην κεντρική Άνδρο και να ελεγχθούν παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν ξανά σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής σήμερα το μεσημέρι Πέμπτη 8 Απριλίου 2021:

«Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τη Δ.Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Άνδρου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Ζαγανιάρη στο νησί της Άνδρου Κυκλάδων.Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

Με πληροφορίες από την σελίδα enandro.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News