Κυκλάδες - Covid 19: Ελεγχοι 34, παράβαση μία (1) για μη χρήση μάσκας (ΑΤ Πάρου)

Μασκούλα να φοράμε

Και οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα που αφορούν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας από την πανδημία. Ποιος ήταν ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας; Δύο παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας επιχειρήσεων (το ένα στην Αττική) ενώ στις Κυκλάδες είχαμε μία παράβαση όσον αφορά τη μη χρήση μάσκας... Και αυτό στο χώρο ευθύνης του ΑΤ Πάρου..

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γενικού Αρχηγείου Αστυνομίας..

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.497) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

@ Δύο (2) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (649) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

@ Μία (1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (113) σχετικές παραβάσεις.

@ Δέκα (10) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (182) σχετικές παραβάσεις.

@ (125) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
(39) στην Κεντρική Μακεδονία,
(18) στη Θεσσαλονίκη,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(9) στη Στερεά Ελλάδα,
(9) στην Ήπειρο,
(7) στη Θεσσαλία,
(6) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στην Πελοπόννησο,
(3) στην Αττική,
(3) στην Κρήτη και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.561) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.547) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (34) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας σε περιοχές – νησιά του αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News