Κυκλάδες: Δεμένα "Delos" και "Paros" στον Πειραιά, το "Naxos" στην Αμοργό

Και οι άνεμοι καλά κρατούν… Οι ισχυροί άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο από τα συμβατικά και όχι από τα υδροπτέρυγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιβάτες βρέθηκαν το πρωί στο Delos που ήταν στον Πειραιά για να φύγουν προς τις Κυκλάδες (Παροναξία) αλλά ενημερώθηκαν ότι θα φύγουν μετά τις 12 το μεσημέρι εάν και εφόσον πέσει ο καιρός… Επίσης, το Blue Star Naxos παραμένει στην Αμοργό (ήταν να ξεκινήσει λίγο πριν τις 7 το πρωί για Νάξο – Πάρο – Πειραιά) και είναι σε στάση αναμονής κι αυτό….

Στις 3 τα ξημερώματα, αναχώρησε από τον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" για Χίο και Μυτιλήνη, ενώ στις 6 το πρωί το «Κρήτη ΙΙ» για Ηράκλειο το Knosos Palace για Χανιά Ηράκλειο και το blue calaxy για Χανιά.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία εκτελούν τα δρομολόγια μέχρι την Άνδρο, ενώ κλειστό παραμένει το λιμάνι του Λαυρίου.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου.Η ΕΜΥ προβλέπει εξασθένηση των ανέμων εντός της ημέρας γι' αυτό οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στο μεταξύ, απέπλευσε στις 22:50 χθες βράδυ από την Καβάλα για Μύρινα - 'Αγιο Ευστράτιο - Λαύριο, αντί της προγραμματισμένης 16:00 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», το οποίο κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα, προερχόμενο από Λαύριο - 'Αγιο Ευστράτιο - Μύρινα προσέκρουσε λόγω των ισχυρών ανέμων σε μπίντα του προβλήτα λιμένος. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ