Κυκλάδες: Εκλεισε ο πρώτος γύρος εμβολιασμών σε Ιο, Σίκινο και Φολέγανδρο

Μέρα με την ημέρα το πρόγραμμα «Ελευθερία» απλώνεται στα νησιά των Κυκλάδων... Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στην Φολέγανδρο. Χάρη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ίου και την αρωγή των γιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φολεγάνδρου, το Σάββατο 17 Απριλίου έγινε ο προγραμματισμός εμβολιασμός του γενικού ή μαζικού πληθυσμού του νησιού. 

Όπως είχαμε αναφέρει « Σήμερα (σ.σ. 17 Απριλίου) ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης κατά του covid-19, με την συμμετοχή 432 κατοίκων μας. Η δεύτερη δόση των εμβολιασμών θα πραγματοποιηθεί 6 , 7 και 8 Μαΐου σύμφωνα με την ενημέρωση που πήραμε όλοι στα κινητά μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ροϊλό και τον κ. Αλβανό από το Κέντρο Υγείας Ίου για το ιατρικό κλιμάκιο που μας έστειλαν, επίσης και το προσωπικό του Αγροτικού Ιατρείου μας». 

Χθες το βράδυ, ήρθε ο Δήμος Ιητών να μας ενημερώσει ότι εκτός από την Φολέγανδρο, ολοκληρώθηκε ο μαζικός εμβολιασμός (18-59 ετών, αλλά και για όσους δεν είχαν εμβολιαστεί στη Σαντορίνη και ήταν άνω των 70 ετών) και σε Σίκινο - Ιο, οπότε πάμε για την επόμενη συνάντηση σε τρεις (μάξιμουμ) εμβομάδες. Παράλληλα, έγινε και η σχετική ευχαριστήρια αναφορά στα μέλη του Κέντρου Υγείας Ιου που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της σχετικής δράσης. Και βέβαια να αναφέρουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας έως και χθες είχε 5.197 εμβολιασμούς (οι 3978 για την 1η δόση και 1219 έχουν κάνει και τη 2η δόση) με το σκεπτικό ότι στην ΠΕ Θήρας ανήκουν τα νησιά Ανάφη, Θηρασιά, Σαντορίνη, Ιος, Φολέγανδρος και Σίκινος. 

"Την 20/04/2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εμβολιασμού γενικού πληθυσμού, με την Α’ δόση του εμβολίου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι κάτοικοι των νησιών της Ίου, Σικίνου και Φολεγάνδρου, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως επιθυμούν να εμβολιασθούν.

Ο Δήμος Ιητών εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Διοικούσα Επιτροπή, τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Αλβανό Δημήτριο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ίου, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν και έφεραν επιτυχώς εις πέρας την φάση αυτή του προγράμματος εμβολιασμού, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής τους κατάρτισης.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα συντελέσει στην θωράκιση της υγείας του γενικού πληθυσμού και την δημιουργία υγειονομικού τείχους κατά της πανδημίας, προς όφελος όλων μας.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού παραμένει ανοικτό για όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να εγγραφούν και να συμμετάσχουν σε αυτό.

Για πληροφορίες σχετικές με την εγγραφή και την συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Δήμου Ιητών (τηλ. 2286360400)"

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News