Κυκλάδες - Ενωση Αστυνομικών για επεισόδια στη Τήνο: "Στοχοποιηθήκαμε, είχαμε δύο τραυματισμένους συναδέλφους"

".... για μια ακόμη φορά ο Έλληνας αστυνομικός βρέθηκε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ως υπαίτιος της πρόκλησης επεισοδίων, καθώς δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα μέσα καταστολής που διαθέτει, προσπαθούσε να διαχειριστεί ειρηνικά την κατάσταση και έκανε προσπάθειες μόνο για την απώθηση των διαδηλωτών". Αυτό αναφέρει σε σημερινό του δελτίο Ενημέρωσης η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων με αφορμή τα όσα έγιναν το πρωί της 20ης Μαϊου στη Τήνο και δη στη θέση "Πράσσα" με τους αστυνομικούς να βρίσκονται απέναντι από τους διαδηλωτές... 

" Οι συνάδελφοί μας, έγιναν αποδέκτες πρωτοφανούς σκοπούμενης επίθεσης, με αποτέλεσμα δυο να τραυματιστούν, στοχοποιήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο και επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια..." Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα το δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε η Ενωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Νοτίου Αιγαίου για όσα έγιναν το πρωί της 20ης Μαϊου στη θέση "Πράσσα" της Τήνου ...

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα δύο δελτία... Αρχικά αυτό της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

Με αφορμή την λήψη μέτρων στις 20 Μαΐου 2020 στην Τήνο για την πραγματοποίηση ενός ιδιωτικού έργου, την δημιουργία του οποίου ενώ αρχικά επιθυμούσε το σύνολο των εμπλεκόμενων για δικούς τους λόγους αποφάσισαν ότι δεν συμφωνούν, για μια ακόμη φορά ο Έλληνας αστυνομικός βρέθηκε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ως υπαίτιος της πρόκλησης επεισοδίων, καθώς δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα μέσα καταστολής που διαθέτει, προσπαθούσε να διαχειριστεί ειρηνικά την κατάσταση και έκανε προσπάθειες μόνο για την απώθηση των διαδηλωτών.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Κ. ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την αυτοσυγκράτηση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους παρά την επίθεση που δέχτηκαν στο χώρο του έργου αλλά και καθημερινά μέσα από μια σωρεία αναληθών αναρτήσεων – δηλώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ένα ζήτημα της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα προσπαθούν να το μετατρέψουν σε αστυνομικό βάζοντας για μια ακόμη φορά τον Έλληνα Αστυνομικό στην μέση. Σε τίποτε δεν φταίει ο Έλληνας αστυνομικός, να λοιδορείται και να εκτίθεται στα μάτια των συμπολιτών του για τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες άλλων.

Και της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Νοτίου Αιγαίου 

Με αφορμή τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη (20 Μαΐου 2020) στην Τήνο για το θέμα της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου (ανεμογεννητριών) όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να διασφαλίσουν τη νομιμότητα, όπως αυτή εκφράζεται από τους νόμους και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Οι συνάδελφοί μας, αξιολογώντας τις επικρατούσες συνθήκες, επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό και αξιέπαινη υπευθυνότητα εφαρμόζοντας τις πλέον ήπιες τακτικές διαχείρισης της κατάστασης.

Ωστόσο, έγιναν αποδέκτες πρωτοφανούς σκοπούμενης επίθεσης, με αποτέλεσμα δυο να τραυματιστούν, στοχοποιήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο και επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Η Ένωσή μας ως αρωγός και συμπαραστάτης των αστυνομικών, που ενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, καταδικάζει οποιαδήποτε βία σε βάρος τους.