Κυκλάδες: Γιορτάζουμε σήμερα (22/11) την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Εθνική Αντίσταση… Η πιο σπουδαία πράξη των ελλήνων εναντίων των στρατευμάτων κατοχής (βλ περίοδος 1941-1944) που ξεκίνησε από το έπος της Αλβανίας, τη Μάχης της Κρήτης και αποτέλεσε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία (βλ Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου) καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η συγκεκριμένη μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές. Για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης όπως τονίζεται σε επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών Πέτρος Θεοδωρικάκος ορίζουμε γενικά τα εξής:

@ Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα της 22ης Νοεμβρίου 2020, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου.

@  Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ης Νοεμβρίου 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News