Κυκλάδες: Χόρεψε η Αμοργός σε ρυθμούς Ρίχτερ

.... Ούτε ένας, δύο δύο αλλά πέντε σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών.... Οι τελευταίοι δε προκάλεσαν και την μεγαλύτερη ανησυχία... Στην Αμοργό τα ξημερώματα λίγο πριν τις δύο σε διάστημ 30 λεπτών και με ένταση στα 4.6 βαθμοί Ρίχτερ... Και το πιο εντυπωσιακό; Εγιναν αισθητοί στην Αθήνα, αλλά και στην Ναξο προκαλώντας δεκάδες αντιδράσεις στα social media...

Και όπως διαβάζουμε: δύο «ασθενείς» σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες κατέγραψαν οι σεισμογράφοι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφερε σε ανακοινώσεις του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη 01:16 σε περιοχή 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμοργού ή 230 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. 

Ακριβώς μισή ώρα αργότερα, στη 01:46, σημειώθηκε ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 28 χλμ. νοτιοδυτικά της Αμοργού, ή 228 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Και το εστιακό βάθος δεν ήταν μεγαλύτερο των δέκα χιλιομέτρων.... Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής. 

Αλλά και νωρίτερα;   Tρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 1 το βράδυ στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01.09 ώρα Ελλάδας με το επίκεντρο να καταγράφεται 20χλμ Νοτιοδυτικά της Αμοργού σε εστιακό βάθος 10 χλμ, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Λίγο νωρίτερα στις 12:37 σημειώθηκε μία ακόμα σεισμική δόνηση  13χλμ Νοτιοανατολικά της Ανάφης σε Εστιακό Βάθος 10.0 χλμ μεγέθούς επίσης 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η τρίτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε  16.1 χλμ Νοτιοδυτικά της Αμοργού σε Εστιακό Βάθος 5.0 χλμ, μεγέθους 3,; βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η τριπλή σεισμική δόνηση  έγινε αισθητή στις Κυκλάδες.