Κυκλάδες: Η "Ωκεανίδα" έφερε το πρώτο απαγορευτικό (Ραφήνα) της ημέρας

Με χαλάζι και έντονη βροχόπτωση μέσα στη νύχτα ήρθε στις Κυκλάδες η «Ωκεανίδα» αλλά έως εκεί, γιατί το ξημέρωμα του Σαββάτου της 23ης Φεβρουαρίου, βρίσκει τη Νάξο και τα υπόλοιπα νησιά σε κατάσταση ετοιμότητας … Όχι, όμως κάτι περισσότερο. Ασθενείς βροχές αυτή τη στιγμή σε αρκετές περιοχές (τοπικά φαινόμενα) και δειλά δειλά εμφάνιση ήλιου..

Είναι όμως έτσι η κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα; Η «Ωκεανίδα» ξαναντύνει τη Θεσσαλονίκη στα λευκά, αφού το πρωί του Σαββάτου 23/02 χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Εντυπωσιακή είναι η πτώση της θερμοκρασίας  που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που φτάνει ακόμη  και τους 11 βαθμούς σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα της Παρασκευής…  Το ρεκόρ ανήκει στον σταθμό του Επταπυργίου που κατέγραψε - 11.4 βαθμούς, ενώ διαφορά θερμοκρασίας άνω των 10 βαθμών, έχει καταγραφεί στη Νάουσα (11.1), στο Κιλκίς (10.5), στην Αλεξανδρούπολη (11.6), και στη Σαμοθράκη (12.9).

Όμως, έχουμε καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Συγκεκριμένα μία πτήση από Λάρνακα δεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα και καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αφίξεις από άλλους προορισμούς, ενώ οι αναχωρήσεις διεξάγονται κανονικά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε σχετικά αργά. Το πρόβλημα παραμένει η χαμηλή νέφωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Οσο για τα πλοία; Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων και φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10. Από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Αντίθετα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και Λαυρίου πραγματοποιούνται κανονικά. Παρακαλούνται οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούνε με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία