Κυκλάδες - Ιητών: Μέσω "Φιλόδημου" ενίσχυση με φορτηγό μεταφοράς κοντέινερ

Κυκλάδες - Ιος

".... Η παραλαβή του νέου οχήματος αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα του έργου που συντονισμένα εκτελεί ο Δήμος μας για ένταξή σε χρηματοδοτικά προγράμματα, που βαθμιαία θα μετατραπούν σε υποδομές προστασίας του περιβαλλοντικού τοπίου του νησιού μας... "  Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας με αφορμή την χθεσινή παραλαβή από τις υπηρεσίες του Δήμου, Φορτηγού μεταφοράς κοντέινερ... Δράση που ολοκληρώθηκε μέσα από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" και αναδεικνύει την δυνατότητα εκμετάλλευσης των προγραμμάτων για την αναβάθμιση δήμων...

Ας δούμε το σχετικό δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Ιητών και δηλώσεις του Δημάρχου Ιητών κου Γκίκα Γκίκα

"Η Δήμος Ιητών παρέλαβε σήμερα, φορτηγό μεταφοράς κοντέινερ τύπου γάντζου (Ηοοk lift), από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 136.276,00 και με συμμετοχή 27.156,00 του Δήμου. Το όχημα προορίζεται για την κάλυψη αναγκών σε εργασίες αποκομιδής αστικών απορριμμάτων.

Χαρακτηριστικά οχήματος: Πετρελαιοκίνητος κινητήρας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, ονομαστικής ισχύος 290 ίππων με υπερκατασκευή ανυψωτικού μηχανισμού, τύπου γάντζου (hook lift) Ο υδραυλικός ανυψωτικός μηχανισμός είναι ισχυρής κατασκευής και εγγυάται την ασφαλή φόρτωση, μεταφορά και εκφόρτωση κάδου (κοντέινερ).

H ανυψωτική του ικανότητα είναι 18 τόνων από το έδαφος κυκλοφορίας του οχήματος .

Έχει την δυνατότητα ανύψωσης φορτωμένου κάδου από το έδαφος και την τοποθέτησή του επί του αυτοκινήτου. Η δυνατότητα εκκένωσής του επιτρέπει μέγιστη γωνία ανατροπής 45 μοίρες.
Με τη χρησιμοποίηση του εξοπλισμού αυτού, θα αντιμετωπιστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η συλλογή και μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων

Ο δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε σχετικά:
«Η παραλαβή του νέου οχήματος αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα του έργου που συντονισμένα εκτελεί ο Δήμος μας για ένταξή σε χρηματοδοτικά προγράμματα, που βαθμιαία θα μετατραπούν σε υποδομές προστασίας του περιβαλλοντικού τοπίου του νησιού μας. Η συμμετοχή μας σε κάθε Πρόγραμμα που ανακοινώνεται από την Πολιτεία, ευθυγραμμίζεται με τον γενικότερο αναπτυξιακό στόχο που έχουμε θέσει ως Δημοτική Αρχή , που δεν είναι άλλος από την προσφορά υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News