Κυκλάδες - Ιος: Εργατικό ατύχημα με θύμα 34χρονο

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και συναγερμός τόσο στο Κέντρο Υγείας της Ιου όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο λόγος; Ενημέρωση για εργατικό ατύχημα σε οικόπεδο ( Αποκολλήθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος βράχων, στην βάση των οποίων καλούπωναν για να κάνουν την βάση του τοιχίου που θα στήριζαν τα βράχια αυτά, αλλά δεν πρόλαβαν). με πληροφορία για τραυματισμό εργατών. Αμεση κινητοποίηση και μέσω ΕΚΑΒ, δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας, όπου ο ένας εξ αυτών διαπιστώθηκε νεκρός και ο δεύτερος είχε τραύματα χωρίς όμως να κινδυνεύει.. 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει: "Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και το μεσημέρι σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα σε χώρο οικοπέδου σε περιοχή της Ίου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών αντιστήριξης πρανούς-βραχώδους εδάφους συνέβη αποκόλληση τμήματός αυτού, το οποίο καταπλάκωσε δυο εργαζόμενους, ηλικίας 52 και 34 ετών. Στο σημείο κλήθηκε σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. και μετέφερε τα δυο άτομα στο Κέντρο Υγείας Ίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός 34χρονου και ο ελαφρύς  τραυματισμός του 52χρονου.

Συνελήφθησαν η ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο εργολάβος και ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου. Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιητών διενεργείται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News