Κυκλάδες - Ιος: Ισόβια κάθειρξη για τον 70χρονο που μαχαίρωσε οκτώ φορές τη γυναίκα του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε την περασμένη Τρίτη το πρωί, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου (ΜΟΕ) που εδρεύει στη Σύρο, τον 70χρονο Ν.Μ, ο οποίος τον Απρίλιο του 2019, είχε σκοτώσει με οκτώ μαχαιριές τη 55χρονη σύζυγό του στην Ίο.

Συγκεκριμένα, μετά από πολύωρη διαδικασία και με την παρουσία πολλών μαρτύρων, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου (ΜΟΕ), έκανε ομόφωνα αποδεκτή την έφεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών (ΜΟΔ), η οποία ζητούσε να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, καταδικάζοντας τον Ν.Μ σε ισόβια κάθειρξη.

Να σημειωθεί, ότι ο ένοχος για το στυγερό αυτό έγκλημα, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκιση, καθώς του είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά του σύννομου βίου, παρ’ όλο που εις βάρος του υπήρχαν διάφορες αποφάσεις για πλημμελήματα.

Ο Ν.Μ, ο οποίος εκτίει τον δεύτερο χρόνο της ποινής του, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης εμφανιστεί αμετανόητος, χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγνώμη, καθώς όπως είχε ισχυριστεί, η σύζυγός του - με την οποία ήταν παντρεμένος επί πολλές δεκαετίες και με την οποία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά και στήριζε οικονομικά την οικογένειά της - τον απατούσε με συγγενικό της πρόσωπο.

Για το ιστορικό του θέματος, η οικογενειακή αυτή τραγωδία γράφτηκε τον Απρίλιο του 2019, όπου ο τότε 67χρονος συνταξιούχος σκότωσε με οκτώ μαχαιριές μέσα στο ίδιο τους, το σπίτι την 55χρονη γυναίκα του.

Οπως είχαμε αναφέρει στη σελίδα naxospress.gr,  κάποια στιγμή η 55χρονη άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και του επιτέθηκε. Τότε ο 67χρονος υποστηρίζει ότι αρχικά αφόπλισε τη σύζυγό του, αλλά στη συνέχεια την τραυμάτισε θανάσιμα στο στήθος, καθώς δεν κατάφερε να ελέγξει τα νεύρα του.

Τέλος, να αναφερθεί ότι ο συζυγοκτόνος, ο οποίος μετά το άγριο φονικό παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ίου, είχε ισχυριστεί ότι τσακώθηκε με την 55χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους και πάνω στον τσακωμό άρπαξε ένα μαχαίρι και την έπληξε αρκετές φορές με αυτό στον θώρακα.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν έπεισε το δικαστήριο, ούτε στον α’, αλλά ούτε και στον β’ βαθμό, καθώς αποδόθηκε δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο της 55χρονης.

Με πληροφορίες από την σελίδα syrostoday.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News