Κυκλάδες - Ιος: Μετά από 2,5 χρόνια έχουμε και πάλι παιδιάτρο

Ιος... Γιατρός

Πριν από δύο σχεδόν μήνες, ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας έχοντας φτάσει σε σημείο απόγνωσης είχε μεταφέρει στο πανελλήνιο το τεράστιο πρόβλημα του νησιού των Κυκλάδων με την απουσία παιδιάτρου... Και είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα... «Η Ίος έχει τη χαρά να έχει 400 παιδιά. Προνήπιο και νήπιο είναι 60 μαθητές. Πρέπει να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ και για να μείνουν οι γονείς εδώ πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Δεν μπορούν να νιώθουν ασφάλεια όταν το νησί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παιδίατρο. Το καλοκαίρι καταφέραμε και είχαμε μία κοπέλα στο πλευρό μας, αλλά τον χειμώνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»... Μάλιστα, είχε σημειώσει τις προσπάθειες που είχαν γίνει σε πολιτικό επίπεδο, τα κίνητρα που δίνει και ο Δήμος για να πετύχει το στόχο του... Και όπως φάνηκε τα κατάφεραν...

Χθες το βράδυ, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε παιδίατρος. Ο λόγος για τον Σωτήρη Σεμερτζιάν, που όπως σημειώνεται θα βρεθεί σύντομα στην Ιο και θα αναλάβει τα καθήκοντά του... Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από τον Δήμο Ιητών ..

"Ο Δήμος Ιητών ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε από τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου η πρόσληψη Παιδιάτρου, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών του Κέντρου Υγείας Ίου. Ο νέος μας παιδίατρος, κ. Σωτήρης Σεμερτζιάν, θα έρθει σύντομα στη Νιό μας για να αναλάβει τα καθήκοντά του και να θωρακίσει την υγεία των 400 παιδιών του νησιού.

Ο δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως Δήμαρχος, αλλά και πρωτίστως ως γονιός, καλωσορίζω το νέο μας παιδίατρο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα, που είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα αγκαλιάσουμε. Ο Δήμος κατέβαλλε συντονισμένες ενέργειες εδώ και πολλούς μήνες,  προκειμένου να καλυφθεί η θέση της τόσο αναγκαίας ειδικότητας για το νησί μας . Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ίου κ. Δημήτριο Αλβανό, για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά του.  H υγεία των παιδιών μας προέχει πάνω απ’ όλα και αξίζει κάθε θυσία.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News