Κυκλάδες: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (21/07, 18:00) σε Νάξο και Σύρο

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα  - με την Κυβέρνηση να έχει καταθέσει το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουλίου, την τροπολογία για το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - έχουμε την αντίδραση των ανθρώπων που αντιστέκονται και θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει όχι μόνο υποχρεώτιτα αλλά ούτε καν εμβολιασμός... 

Και το ραντεβού έχει οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα σε 45 πόλεις της Ελλάδας. Από την Αθήνα (Σύνταγμα) έως την Αλεξανδρούπολη και στο Νότιο Αιγαίο σε Νάξο, Σύρο και Ρόδο... Για τη Νάξο, έχει οριστεί ως σημείο αναφοράς η πλατεία Πρωτοδικείου και για τη Σύρο η πλατεία Μιαούλη και όπως διαβάζουμε " Ερχόμαστε και είμαστε χιλιάδες".. 

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη αντίδραση ήταν πριν από μία εβδομάδα και χιλιάδες όντως εμφανίστηκαν στις πλατείες... Και οι διαδηλωτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες, εικόνες και μεγάλους σταυρούς, ενώ στα πανό αναγραφόταν συνθήματα όπως: «Όχι στα εμβόλια του φασισμού και του θανάτου»,  «Η μετάλλαξη των Ελλήνων λέγεται ενότητα», «Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Κάποια άλλα έκαναν λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια». Στην Αθήνα, οι αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, αλλά και στην πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά των εμβολίων και των πρακτικών της κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε διάφορες δομές. 

Παράλληλα, είχαμε πορεία αντιεμβολιαστών και στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο αντιδρώντας στον εμβολιασμό και στα περιοριστικά μέτρα, ενώ κρατούσα ελληνικές σημαίες, και φώναζαν συνθήματα όπως «δεν θα περάσει ο φασισμός», «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη». Οι συμετέχοντες τραγούδησαν πολλές φορές το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ σε ένα από τα πανό έγραφαν: «Ελευθερία. Οχι στους διαχωρισμούς, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News