Κυκλάδες - Κέα: Ενεργοποίηση "Βορρέα", κλειστά σχολεία έως και την 18η Φεβρουαρίου

Κέα. Κυκλάδες

Με τη θερμοκρασία να αγγίζει σήμερα το πρωί το ,..μηδέν και τις τρεις τελευταίες ημέρες να είναι κάτω από επτά βαθμούς, λογικό είναι στο Δήμο Κέας να έχει σημάνει συναγερμός και ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα του Δήμου Κέας έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο “Βορρέας”.

Ένα όχημα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου με πλήρωμα δύο ατόμων κάνει περιπολία στο νησί για τυχόν προβλήματα. Επιπλέον, ένα περιπολικό όχημα του Αστυνομικού Τμήματος Κέας κάνει ανάλογους ελέγχους. Μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν όπου χρειάζεται.

Αυτή τη στιγμή δυσκολίες εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα από τον Παλιόμυλο μέχρι τα Χαβουνά και από το ελικοδρόμιο μέχρι τον Άγιο Λουκά. Συνιστάται η μετακίνηση στις περιοχές αυτές όταν είναι απαραίτητη να γίνεται με οχήματα 4 X 4 ή με οχήματα με αλυσίδες, κυρίως λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Συνιστάται μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες στο σύνολο του οδικού δικτύου, καθώς και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία με φυσική παρουσία μαθητών και δασκάλων όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέας τις ημέρες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, της σφοδρής χιονόπτωσης και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που προβλέπεται να επικρατήσουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων. Η εκπαιδευτική λειτουργία δε θα διακοπεί, αλλά θα συνεχιστεί μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.

Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης

Αστυνομικό τμήμα 2288021100

Λιμεναρχείο 2288021344

Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο 2288022400

Π.Π. Ιατρείο Κέας 2288022200

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News