Κυκλάδες - Κέα: Συστάσεις στους πολίτες που επιστρέφουν στο νησί

Ο ένας μετά τον άλλο, οι νησιωτικοί δήμοι και κυρίως οι μικρότεροι, προσπαθούν να οργανωθούν καλύτερα. Βλέπετε, σε μερικές ημέρες ανοίγουν τα σχολεία, κάτι που σημαίνει επιστροφή και εκπαιδευτικών από τους τόπους καταγωγής τους (σ.σ.. αρκετοί έχουν φύγει λόγω των εορτών), οπότε ο κίνδυνος μεγαλώνει... Η πανδημία είναι στη 2η φάση της και όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί... Ο Δήμος Κέας - μπορεί να μην συστήνει όπως οι αντίστοιχοι Φολεγάνδρου - Σίφνου - στους επισκέπτες το δρόμο προς το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο, όμως ζητάει απ όλους να είνα προσεκτικοί.

Θυμίζει ότι έως και χθες δεν είχε κάποιο κρούσμα (σ.σ. επίσημα έχουν ανακοινωθεί δύο κρούσματα εντός του 2021 για την ΠΕ Κέας - Κύθνου, άρα είναι στη Κύθνο) και σημειώνει ότι έχει προμηθευτεί από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου rapid test (σ.σ. 400) που είναι στη διάθεση των επισκεπτών ή κατοίκων για χρήση εντελώς δωρεάν...

"Το διάστημα αυτό δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέα. Από τις 7 Ιανουαρίου όμως αναμένεται η επιστροφή εκπαιδευτικών, εργαζομένων κ.λπ., που μετακινήθηκαν τις ημέρες των γιορτών ώστε να βρεθούν στον τόπο καταγωγής τους.

Μέσα στον Δεκέμβριο κάναμε έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας να πραγματοποιούνται τεστ Covid-19 σε όσους επιστρέφουν στα νησιά μας, για να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Δυστυχώς, δεν λάβαμε ακόμα καμία επίσημη απάντηση.

Επομένως, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όσους επιστρέφουν στην Κέα τις μέρες αυτές, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης του καθενός μας:

@ να μην ταξιδεύουν αν έχουν συμπτώματα,

@ να παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα μερικών ημερών στο χώρο διαμονής τους,

@ να τηρούν τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, ατομική υγιεινή).

Στο Ιατρείο του νησιού μας υπάρχουν διαθέσιμα rapid tests για όποιον κρίνει ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών και είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να παραμείνει το νησί μας ασφαλές".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News