Κυκλάδες - Κουφονήσι: Οι δύο σοροί μεταναστών ανήκουν στο ναυάγιο της Φολεγάνδρου;

Κουφονήσια

Ακόμη και σήμερα. Σχεδόν εννιά μήνες από το ναυάγιο της 22ης Δεκεμβρίου 2021 ανοιχτά της Φολεγάνδου, απαντήσεις δεν έχουμε πάρει.. Ενός ναυαγίου όπου χάθηκαν άμεσα τρεις ψυχές, το σκάφος μέσα σε 20 λεπτά βρέθηκε σε βάθος 500 μέτρων και οι 13 διασωθέντες ποτέ δεν έδωσαν ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος. Κάποιοι μίλησαν για 17 αγνοούμενους κι άλλοι για 37...  Μέχρι τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου είχαν εντοπιστεί δεκαπέντε (15) σοροί σε προχωρημένη σήψη σε Νάξο - Ηρακλειά - Πάρο - Σίκινο - Καρδιώτισσα και βέβαα στη Φολέγανδρο.

Και σήμερα; Στο Κάτω Κουφονήσι εντοπίστηκαν όπως αναφέραμε νωρίτερα δύο σοροί σε προχωρημένη σήψη από αλλοδαπό που ταξίδευε με το σκάφος του. στην παραλία Φυκιό στο Κάτω Κουφονήσι. Ενημέρωσε τις αρχές (τοσο στο Κουφονήσι όσο και στη Νάξο) και στελέχη του Λιμενικού - με την αρωγή ιδιωτικού σκάφους - μετέφεραν τις σορούς στο νοσοκομείο Νάξου.

Και η πρώτη ταυτοποίηση μιλάει για σορούς ενήλικα και ανήλικα χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες καθότι μιλάμε για συγκεκριμένα οστά (πχ λεκάνη ή κνήμης) που μέσω της νεκροψίας - νεκροτομής στον Πειραιά θα δώσουν ασφαλέστερες απαντήσεις. 

Οι πληροφορίες πάντως μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και δεν διστάζουν να πουν ότι έχουν σχέση με εκείνο το ναυάγιο της 22ης Δεκεμβρίου. Αλλωστε στη περιοχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων έχυν βρεθεί συνολικά επτά σοροί....  

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨Φυκιό¨ Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου.

Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπο ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News