Κυκλάδες - Κύθνος: "Προσέχουμε για να έχουμε" και διακοπή υδροδότησης στον Αγιο Στέφανο

Κύθνος - Κυκλάδες

Λειψυδρία στην Κύθνο και ο Δήμαρχος Σταμάτης Γαρδέρης με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τις βραδινές ώρες θα κόβεται η υδροδότηση στον οικισμό του Αγίου Στέφανου.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι όπου παρατηρείται υπερκατανάλωση. Και κρούει κώδωνα κινδύνου σε Λουτρά και Χώρα. 

Σχετικά με τον Αγιο Στέφανο, ο Δήμος αναφέρει: Ενημερώνουμε τους κατοίκους του οικισμού του Αγίου Στεφάνου, πώς λόγω του οξέος προβλήματος λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί και κατά επέκταση ο οικισμός του Αγίου Στεφάνου, θα υπάρξει από σήμερα διακοπή υδροδότησης κατά τις βραδινές ώρες για όσο διάστημα χρειαστεί. 

 

Ενώ γενικά για το θέμα της λειψυδρίας, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: 

"Παρακαλούνται όλοι οι υδρολήπτες να περιορίσουν την χρήση του νερού στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση λόγω σοβαρής έλλειψης υδάτων στον υδροφόρο ορίζοντα της Κύθνου.

Το νησί μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας ιδιαίτερα στις περιοχές των Λουτρών και της Χώρας και πρέπει όλοι ως καταναλωτές να είμαστε προσεκτικοί με την άσκοπη κατανάλωση του νερού, απαγορεύεται αυστηρά το πότισμα των κήπων και το γέμισμα πισινών.

Επιτροπή του Δήμου Κύθνου θα μεταβεί για έλεγχο όπου παρατηρείται υπερκατανάλωση και σύμφωνα με τον κανονισμό Ύδρευσης,Κεφ.4,παρ.4.2.2, οι παραβάτες θα υπόκεινται σε πρόστιμο και σε άμεση διακοπή της υδροπαροχής τους"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News