Κυκλάδες - Μήλος: Ενημέρωση και προτροπή για τεστ σε όσους φτάνουν στο νησί

Κέντρο Υγείας Μήλου

Η Μήλος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στις πρώτες σειρές των ειδήσεων. Με τρία κρούσματα κορωνοϊού από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου... Με ανακοίνωση και από την επιχείρηση που είχε εμπλακεί... Χθες, ο Δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης με ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες, αναφέρεται σε ότι έγινε και κυρίως; ζητάει από όσους έρχονται στο νησί να υποβάλλονται σε τεστ αντιγόνου (rapid tests)... Και για όσους ενδεχομένως που "μα τώρα το θυμήθηκε;" η απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι περίμενε τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που ως γνωστόν καθυστερούν και είναι τα πλέον αξιόπιστα.

Ας δούμε τι αναφέρει στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Μήλου κος Μικέλης

 Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν τρία συνολικά θετικά κρούσμα COVID-19 στο νησί μας. Πραγματοποιήθηκαν από πλευράς Δήμου όλες οι απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιότητων του και των Οδηγιών των Αρμόδιων Υπουργείων.

Ως υπεύθυνοι για την Πολιτική Προστασία των δημοτών μας, προχωρήσαμε άμεσα σε ιχνηλάτηση των επαφών των τριών ατόμων και υπήρξε ενημέρωση και καθοδήγηση από συντονιστή του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Με συντονισμένες ενέργειες και εξαιρετική συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Τμήμα καταφέραμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να πράξουμε εως σήμερα τα βέλτιστα, αν και οι Οδηγίες των Υπουργείων για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, μας στερούν μέρος της ευελιξίας και των αρμοδιοτήτων μας.

Τόσο οι τρείς αναφερόμενοι συνδημότες μας όσο και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους τις τελευταίες ημέρες εξετάστηκαν και περιορίστηκαν στις οικείες τους, κατά τα προβλεπόμενα.

Εφιστώ για άλλη μια φορά την προσοχή σε όλους να τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες υγιεινής και προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Απευθύνω έκκληση προς όλους τους ταξιδιώτες να υποβάλλονται αμέσως σε τέστ ανίχνευσης του ιού κατά την άφιξή τους στο νησί είτε με ραντεβού στο Κέντρο Υγείας (τηλ.επικ.2287060000) είτε να ενημερώνουν το Δήμο για εξέταση σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο και τα έξοδα του τεστ να καλύπτονται από το Δήμο Μήλου κατόπιν συνεννόησης (τηλ.επικοιν. 6944444431 και 6944434735).

Επισήμανση:

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν προβλέπεται να ανακοινώνεται από τον οικείο Δήμο η εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής, αλλα στη συγκεκριμενη περίπτωση, ως Δήμαρχος Μήλου, με αίσθημα ευθύνης για τη Δημόσια Υγεία, επιθυμούσα να προβώ σε ανακοίνωση διότι κατανοώ την αναστάτωση και την αγωνία όλων για ενημέρωση.

Θερμή παράκληση να μην ανταποκρινόμαστε σε ψευδείς ειδήσεις παραπληροφόρησης και πανικού.

Συνεχίζουμε να τήρουμε τα μέτρα διότι αποτελεί περισσότερο από ποτέ συλλογική και ατομική ευθύνη για όλους μας!

Εύχομαι καλή ανάρρωση στους συμπολίτες μας και σύντομα να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News