Κυκλάδες - Μήλος: Φωτιά στον Παρασπόρο, άμεση αντίδραση (foto)

Η άμεση αντίδραση φέρνει αποτέλεσμα... Και το είδαμε στην περίπτωση της Μήλου χθες το απόγευμα... Εκεί όπου με τέσσερα μέλη και δύο οχήματα συμμετείχε Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου (Ο.Ε.Δι.Μ.) στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή του Παρασπόρου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, απλώθηκε σε μεγάλη έκταση και εισχώρησε σε σπηλιά αποθήκευσης άχυρων, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την ολοσχερή κατάσβεση της. Η κατάσβεση της, σύμφωνα με την αναφορά της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου (Ο.Ε.Δι.Μ.), ολοκληρώθηκε περί τις 5.00 το απόγευμα.

 Η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου (Ο.Ε.Δι.Μ.) εφιστά μεγάλη προσοχή σε όλους τους συντοπίτες μας, που καίνε ξερόκλαδα κ.α., να εποπτεύουν και να μην εγκαταλείπουν το σημείο καύσης, έως ότου σβήσει η φωτιά.

Στη δράση συμμετείχαν, όπως προαναφέραμε 4 μέλη της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου (Ο.Ε.Δι.Μ.), με τα δυο πυροσβεστικά οχήματά της, ο πενταετούς υποχρέωσης υπάλληλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οδηγός του Δήμου Μήλου με το βυτιοφόρο όχημά του και το Α.Τ. Μήλου. Παρόν ήταν και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μήλου. 

Και βέβαια έχουμε την υποσημειώση από τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου ότι «εφιστούμε μεγάλη προσοχή σε όλους τους συντοπίτες μας, που καίνε ξερόκλαδα κ.α., να εποπτεύουν και να μην εγκαταλείπουν το σημείο καύσης, έως ότου σβήσει η φωτιά». 

Δείτε το video μέσα από την σελίδα της ομάδας Διασωστών Μήλου στα social media 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News