Κυκλάδες: Μπαίνει άμεσα το "Olympus" από Πειραιά προς Ρέθυμνο μέσω Κυκλάδων;

Αλήθεια το Olympus το θυμάστε? Το επιβατικό πλοίο που θα αποτελούσε ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της περσινής χρονιάς καθότι θα κάλυπτε μία γραμμή (Ρέθυμνο - Πειραιά μέσω Μήλου - Σαντορίνης) που ουσιαστικά από το 2008 ήταν εκτός δρομολόγησης.. Μετά από αναβολές και συζητήσεις το Olympus έκανε το πρώτο του ταξίδι το βράδυ της 31ης Ιουλίου. Ομως, δεν έφτασε ποτέ στο Ρέθυμνο. Ο λόγος; Το πρωί της Πέμπτης 1ης Αυγούστου κι ενώ έπλεε ανοιχτά της θηρασιάς από την Μήλο προς την Σαντορίνη όπως όλα δείχνουν βρήκε σε ξέρα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει κάποιος από τους επιβάτες ή το πλήρωμα.  Το πλοίο λόγω μετά τις 8 το πρωί  (με βάση το marine traffic στις 8.44 κι ενώ από την Μήλο είχε αναχωρήσει λίγο πριν τις 5 το πρωί) έδεσε με ίδια μέσα στον Αθηνιό και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο της Σαντορίνης μετά από επιθεώρηση που έγινε στο πλοίο διαπιστώθηκε ρήγμα που προκλήθηκε από την πρόσκρουση και απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Στη συνέχεια βρέθηκε στη Σύρο για επισκευές και όπως όλα δείχνουν δεν αποκλείεται να το δούμε και πάλι στα νερά του Αιγαίου στο ίδιο δρομολόγιο και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών. 

Αυτό διαβάζουμε στην ιστοσελίδα rethemnosnews.gr σε χθεσινό του άρθρο που τονίζει «Ξαναμπαίνει στη γραμμή το Olympus… Πληροφορίες αναφέρουν την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου».. Κοντή γιορτή λοιπόν…Ας δούμε τι αναφέρει: "Για μια ακόμα φορά ετοιμάζεται το πλοίο Olympus να προσεγγίσει το λιμάνι του Ρεθύμνου, μέσω Μήλου και Σαντορίνης, μετά το γνωστό χτύπημα σε ύφαλο που είχε λίγο έξω από το λιμάνι της Θήρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Σύρο, όπου το πλοίο μεταφέρθηκε για επισκευή, το Olympus φαίνεται να είναι έτοιμο να ξαναμπεί στη γραμμή τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, αφού οι εργασίες επισκευής του ρήγματος ολοκληρώθηκαν και μένουν μόνο οι επιθεωρήσεις, που θα το κρίνουν ως αξιόπλοο για τη πραγματοποίηση του δρομολογίου. Πειραιάς – Μήλος- Σαντορίνη – Ρέθυμνο και επιστροφή.

Αν τελικά το ταξίδι από Πειραιά πραγματοποιηθεί, το Olympus θα μπει στο λιμάνι του Ρεθύμνου την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, «σπάζοντας» μετά από πολλά χρόνια τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό. Ωστόσο, εμείς, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά και την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, για να επιβεβαιωθούν ή όχι οι συγκεκριμένες πληροφορίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News