Κυκλάδες: Μπήκαν οι υπογραφές για τα δρομολόγια, στάση αναμονής

Με μια εβδομάδα καθυστέρηση - από το δελτίο τύπου του υπουργείου του που μιλούσε για υπογραφή δρομολογίων - ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης υπέγραψε και ανακοίνωσε το Σάββατο 25/1 τα επίμαχα δρομολόγια των πλοίων της Golden Star Ferries & Fast Ferries κόντρα στη γνωμοδότηση του ΣΑΣ.

Να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση της 17ης Ιανουαρίου από το Υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε 

Εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, τα δρομολόγια της εταιρίας Golden Star Ferries, στη γραμμή από Ραφήνα έως Μύκονο και Νάξο, καθώς και τα δρομολόγια από Ηράκλειο Κρήτης προς τα παραπάνω νησιά.

@ Εγκρίθηκε, η έκτακτη δρομολόγηση του ταχύπλοου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “Thunder” της εταιρίας Fast Ferries από Πειραιά για Νάξο, Σαντορίνη με προσέγγιση και στα λιμάνια της Ανάφης και της Θηρασιάς.

Η Golden Star Ferries πήρε δρομολόγιο στις 9.20 το πρωί από Κρήτη. Κι όχι την ώρα που ζήτησε (μιάμιση ώρα νωρίτερα). Και η Fasr Ferries πηγαίνει Σαντορίνη και Νάξο, αλλά δεν πιάνει Μύκονο. Η ζημιά για την Fast Ferries είναι σημαντικότερη. Η Golden Star Ferries θα κάνει το δρομολόγιο που υπεγράφη με ότι αρνητικό αυτό σημαίνει για την ίδια. Και θα δει τι θα κάνει στη συνέχεια.

Η Fast Ferries για την ώρα εκτιμά την κατάσταση κι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ακόμη ανακοίνωση δρομολογίων για το ταχύπλοο Thunder που θα εξυπηρετούσε σε καθημερινή βάση Σαντορίνη - Νάξο - Μύκονο - Πειραιά και τρεις φορές την εβδομάδα Ανάφη και μία την Θηρασιά

Είναι πρώτη φορά που ανατράπηκε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΣΑΣ από υπουργό και υπάρχει προβληματισμός στους ναυτιλιακούς/ακτοπλοϊκούς κύκλους του Πειραιά.  Ζητούνται εξηγήσεις για το πως με τον ίδιο νόμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια παίρνονταν υπόψη οι γνωμοδοτήσεις του ΣΑΣ και υπογράφονταν αντίστοιχα δρομολόγια, ενώ τώρα αγνοήθηκαν και πάρθηκαν αντίθετες αποφάσεις. Προφανώς είναι οι διαφορετικές ερμηνείες του ίδιου νόμου κάθε φορά. Αν το υπουργείο αλλάξει το νόμο - όπως λέει - τότε θα πρέπει ο νέος νόμος να μην χωρά τόσο διαφορετικές και αντιφατικές ερμηνείες...   

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News