Κυκλάδες: Ο αστυνομικός σκύλος "Adolf" πήρε μέρος στο Santorini Experience

Ιδιαίτερα πλούσιο το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ωρών στα νησιά των Κυκλάδων και με τα στελέχη των Αστυνομικών Τμημάτων να είναι σε εγρήγορση .. .Ομως ξεκινάμε από ένα ξεχωριστό θέμα που έχει να κάνει με την παρουσία αστυνομικού σκύλου στο 4ο Santorini Experience που ήταν άλλωστε και το μοναδικό τετράποδο που πήρε μέρος...   Οπως διαβάζουμε στην επίσημη ενημέρωση "  Την πρώτη θέση στις καρδιές συμμετεχόντων & θεατών κατέκτησε ο αστυνομικός σκύλος ‘’Adolf’’, κατά τη συμμετοχή του στο Santorini Experience, ως το μοναδικό τετράποδο της αθλητικής διοργάνωσης. Ο «Adolf» έτρεξε στο πλευρό του συνοδού του, Υπαρχιφύλακα Πάσχου Αθανάσιου, στον αγώνα δρόμου των 5 km, με σκοπό να προάγει το μήνυμα: ‘’Υγιής αθλητισμός, μακριά από αναβολικά & εξαρτήσεις’’.. .Το αστείο της υπόθεσης; Στο διαδίκτυο είχαμε ουκ ολίγα σχόλια σχετικά με το όνομα του τετράποδου... Και όπως αναφέρει κάποιος που έχει γνώση του ιστορικού (βιογραφικου) του συμπαθέστατου κατά τα άλλα τετράποδου " Ο Ρούντολφ (Αντολφ το επίσημο) ειναι Βελγικό Μαλινουα και γεννήθηκε σε εκτροφείο στην Ουγγαρία. Στην Ελλάδα ήρθε κουτάβι μηνών. Δυστυχώς, στο διαβατήριο και στο τσιπάκια του ήταν γραμμένο το βαπτιστικά του όνομα και προφανώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει στην συνέχεια. Χαϊδευτικά και για ευνόητους λόγους ακούει στον όνομα "Ρούντολφ"...."

Από εκεί και πέρα, περνάμε σε δράσεις που έχουν να κάνουν με συλλήψεις. Στην Τήνο,  είχαμε σύλληψη για απόπειρα βιασμού και όπως διαβάζουμε "  Την 12-10-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στη Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού, ύστερα από σχετική καταγγελία 33χρονης ημεδαπής".

Στην Μύκονο είχαμε συλλήψεις για παράνομες οικοδομικές εργασίες " Την 12-10-2018 το απόγευμα συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 49 ετών, οι οποίοι εκτελούσαν παράνομες εργασίες εσκαφής. Κατασχέθηκε ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα έργου".

Και στην Σαντορίνη; Συλλήψεις τόσο για παράνομη διαμονή όσο και για απόπειρα να ταξιδέψουν μέσω αεροπορικής πτήσεις με πλαστά έγγραφα... "Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί (-2- άνδρες και -3- γυναίκες) ηλικίας από 23 έως 31 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας καθώς και με στοιχεία άλλων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό την Ιταλία".

Και ..."Την 11-10-2018 το βράδυ συνελήφθη στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 42χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής".