Κυκλάδες: Σε επτά νησιά ολοκληρώθηκαν έργα οδικής ασφάλειας

"... Με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τα μεγάλα έργα οδοποιίας που έχουμε προγραμματίσει, εκσυγχρονίζουμε και καθιστούμε ασφαλές το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών». Την δήλωση αυτή αναφέρει ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - με αφορμή την ολοκλήρωση έργων βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε επτά μικρότερα νησιά των Κυκλάδων...

Ποια είναι αυτά; Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης;   Ολοκληρώθηκαν τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου στα νησιά Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη.

Στις εργασίες που εκτελέσθηκαν περιλαμβάνονται:

1) Τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας σε σημεία αυξημένου κινδύνου

2) Τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και η αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων πινακίδων από νέες

3) Διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου με μονή αξονική γραμμή και οριογραμμές εκατέρωθεν του οδοστρώματος

4) Διαγράμμιση σε θέσεις διαβάσεων πεζών

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου με την προειδοποίηση για κινδύνους σε διάφορα τμήματά του και την οργάνωση των κυκλοφοριακών ρευμάτων.

Παρόμοιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε: «Η προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου συνεχίζεται με πολυεπίπεδες δράσεις σε όλα τα νησιά μας. Με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τα μεγάλα έργα οδοποιίας που έχουμε προγραμματίσει, εκσυγχρονίζουμε και καθιστούμε ασφαλές το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News