Κυκλάδες: Σε Νάξο και Σχοινούσα ο Μητροπολίτης Θήρας κκ Αμφιλόχιος

Σε Νάξο και Σχοινούσα βρέθηκε χθες και σήμερα ο Μητροπολίτης Θήρας κκ Αμφιλόχιος.  Ο νέος μητροπολίτης επισκέπτεται τα νησιά της Μητροπόλεως του και οι Μικρές Κυκλάδες αποτελούν το νέο σταθμό της περιοδείας του και γνωριμίας με το ποίμνιο του.  Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη μητρόπολη είναι αρκετά πολυνησιακή καθότι περιλαμβάνει τόσο τη Σαντορίνη και την Ανάφη, την Θηρησιά και την Ιο αλλά και τις Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό...  

naxos-mito.jpegΠριν βρεθεί στην Σχοινούσα, πέρασε από Νάξο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μανιό. Οπως διαβάσαμε σε ανάρττηση του κου Λιανού " Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στο Δημαρχείο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο, σε μια συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Εύχομαι καλή επιτυχία στο πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο του νέου Ιεράρχη των μικρών μας νησιών, της Σχοινούσας, της Δονούσας, της Ηρακλειάς και  του Κουφονησίου".

Και μέσα από τη σελίδα της Μητροπόλεως έχουμε την ενημέρωση για τη παρουσία του κκ Αμφιλόχιου στην Σχοινούσα 

Σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων πραγματοποιώντας περιοδεία στα μικρά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στην νήσο Σχοινούσα δια μέσου της νήσου Νάξου.
Στην Νάξο πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα καθώς και τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριο Λιανό.
Στην Σχοινούσα τον καλωσόρισε ο εφημέριος της νήσου και αδελφός της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης π.Φιλάρετος Θηραίος, ο οποίος έχει αναλώσει όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να ευπρεπίσει και τους Ιερούς Ναούς της νήσου αλλά και να οικοδομήσει συγκρότημα κτιρίων, το οποίο περιλαμβάνει πνευματικό κέντρο, χώρους φιλοξενίας, ιερά παρεκκλήσια, εκθεσιακούς χώρους και μουσείο, ο αντιδήμαρχος Σχοινούσας κ. Νομικός Νικόλαος.

Το απόγευμα τελέστηκε Εσπερινός στον ενοριακό ναό της νήσου, ο οποίος παρότι είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου εξαιρέτως τιμά και πανηγυρίζει την εορτή του Ακαθίστου Ύμνου, καθώς τιμάται ιδιαίτερα η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία έχει το προσωνύμιο “Παναγία η Ακαθή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News