Κυκλάδες: Σε Σίφνο και Ανάφη ο βοριάς πέρασε τα 100 km/h (video)

Νάξος - Πορτάρα

Ξεκινάμε από τα βασικά... Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου πλοίων με την ένταση των ανέμων να φτάνει και τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα στη Τήνο, τη Σίφνο και στο Κάβο Ντόρο. Με βάση την σχετική ενημέρωση τα πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν το πρωί της Παρασκευής από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες. Οπότε; Το Blue Star Delos θα πάρει το δρόμο για Πάρο - Νάξο - Σαντορίνη (και επιστροφή) και το Blue Star Chios για Σύρο - Τήνο - Μύκονο. Επίσης, από τη Ραφήνα θα φύγει πλοίο (Αικατερίνη Π) για Ανδρο - Τήνο - Μύκονο.

Και βέβαια το "Διονύσιος Σολωμός" από τον Πειραιά για τις Δυτικές Κυκλάδες...  Οσο για τα  ενδοκυκλαδικά, το Artemis θα αναχωρήσει από τη Σύρο το μεσημέρι της Παρασκευήςγια Σέριφο - Σίφνο - Κίμωλο – Μήλο

Αυτά όσον αφορά τα δρομολόγια των πλοίων που έχουν άμεσα σχέση με τις Κυκλάδες.. Α και το "Πρέβελης' είναι δεμένο στη Ρόδο και περιμένει το "πράσινο" φως για επιστροφή στον Πειραιά μέσω Κρήτης και Κυκλάδων (Ανάφη - Σαντορίνη - Μήλο) κάτι που αναμένεται να γίνει προφανώς το πρωί της Παρασκευής. Ενώ και ο "Σκοπελίτης" θα φύγει προφανώς αύριο για Μικρές Κυκλάδες - Νάξο καθότι παραμένει δεμένο στην "έδρα" του, τα Κατάπολα της Αμοργού... 

Πάμε να δούμε όμως και την ένταση του ανέμου... Αυτό που μας καίει δηλαδή καθότι καθόμαστε στο σπίτι και απολαμβάνουμε τον καιρό βλέποντας τα κύματα να σκάνε στην Πορτάρα... Οπως και στο σχετικό video.. 

Με βάση λοιπόν την εικόνα που έχουμε από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ένταση των ανέμων είναι από Βόρεια κατεύθυνση και λίγο .. ανατολικά. Και πάνω από τα 85 Km/h με βάση τις ριπές ανέμου έχουμε τις περιοχές: Ανάφη (101 Km/h), Ιος (89 Km/h), Μικρή Βίγλα (Νάξος, 93 Km/h), Μύκονος (98 km/h), Σίφνος (105 km/h) και Τήνος - Πόρτο (85 km/h) 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News