Κυκλάδες - Σίφνος: Εχουμε πέντε κρούσματα, έκκληση για τήρηση μέτρων

Κοινωνία - Σίφνος

"... Ο Δήμος Σίφνου έχει την πεποίθηση ότι όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του νησιού θα ανταποκριθούν ενσυνείδητα στην έκκλησή του και στην έκκληση του Περιφερειακού Ιατρείου μας, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίσιμη κατάσταση, η οποία έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα σε όλη τη χώρα και φυσικά απειλεί και το νησί μας. Επισημαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνον όταν υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά....."

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του χθες το βράδυ ο Δήμος Σίφνου και μάλιστα έδωσε και ... είδηση. Κι αυτό γιατί ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πέντε κρούσματα στο νησί, που προφανώς θα ανακοινωθούν σήμερα από την Πολιτική Προστασία μέσα από την Περιφερειακή Ενότητα Μήλου. Κάτι που είναι ενοχλητικό ως πολιτική κίνηση από τους αρμόδιους φορείς. Κάτι που έχει επισημανθεί από τους δημάρχους των νησιών προς τους αρμόδιους, οι οποίοι όμως για άγνωστους λόγους επιμένουν στη πολιτική της ... γενικής ενημέρωσης δείχνοντας ότι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τι σημαίνει νησιωτικότητα στην καθημερινότητά μας...

Αναλυτικά, η ενημέρωση από τον Δήμο Σίφνου

"Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, στο νησί μας καταγράφονται πέντε (5) νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που σημειώνονται στο ίδιο περιβάλλον, δηλαδή έχουν στενή σχέση μεταξύ τους.

Στόχος της ανακοίνωσής μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωσή σας, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε την ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες και να συμμορφώνονται με κάθε μέτρο αυτοπροστασίας που υποδεικνύεται (χρήση ιατρικής μάσκας, συχνό πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων, πλήρη αποφυγή συγχρωτισμού & στενών κοινωνικών επαφών).

Ο Δήμος Σίφνου έχει την πεποίθηση ότι όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του νησιού θα ανταποκριθούν ενσυνείδητα στην έκκλησή του και στην έκκληση του Περιφερειακού Ιατρείου μας, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίσιμη κατάσταση, η οποία έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα σε όλη τη χώρα και φυσικά απειλεί και το νησί μας.

Επισημαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνον όταν υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά.

Οφείλουμε όλοι να τα υιοθετούμε συστηματικά ως τρόπο ζωής όσο ισχύουν οι ειδικές αυτές συνθήκες.

Είμαστε κοντά σε κάθε συμπολίτη μας που υφίσταται, ακούσια, τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία από τον ιό, όσο ελαφριάς μορφής και αν είναι αυτή, και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

• Όπως σε κάθε παρόμοια περίπτωση, έτσι και στη συγκεκριμένη εφαρμόζονται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το Ιατρείο (τηλ. επικ.: 2284031315).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News