Κυκλάδες - Σίφνος: Πρώτη κίνηση για λύση του ζητήματος των ανεπιτήρητων ζώων

Σίφνος

Καλό είναι να μπει μία τάξη στα "περίφημα" ανεπιτήρητα ζώα που κυκλοφορούν κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Οι Δήμοι κάνουν μεγάλη μάχη για να το πετύχουν. Και μάλιστα έχουν πλέον και το όπλο της Νομοθετικής ρύθμισης... 

Μία ημέρα μετά την καταγγελία που έγινε στην σελίδα  kaipoutheos.gr   της Σίφνου έρχεται αντίδραση... Οπως είχαμε διαβάσει και δει μέσα από φωτογραφίες η κατάσταση είχε ξεφύγει με την εισβολή μάλιστα από κατσίκες σε επαγγελματικό χώρο.. 

Κι έρχεται ο Δήμος Σίφνου να ανακοινώσει το πρώτο δυναμικό μέτρο. Την πώληση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων μέσα από διαδικασία δημοπράτησης, που θα γίνει αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου.. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

Ο Δήμος Σίφνου, σε συμφωνία με τις διατάξεις του άρθ. 17 του ν. 4056/2012 (ΦΕΚ Α 52/12-03-2012), διαθέτει προς πώληση παραγωγικά ζώα που περισυνελέχθησαν ανεπιτήρητα στην περιοχή του Πλατύ Γιαλού, με κριτήριο την υψηλότερη προσφορά.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) τράγους, οι οποίοι  σημάνθηκαν με ενώτια και καταχωρήθηκαν στο μητρώο εκμετάλλευσης του Δήμου.

Παρακαλούμε τους τυχόν ενδιαφερόμενους αγοραστές να αποστείλουν έγγραφη προσφορά, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 14:00, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail m.sardi@sifnos.gr.

Τιμές εκκίνησης  για κάθε τράγο: πενήντα (50) €

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ζαμπέλη, τηλ. 6980975514

Και ελπίζουμε να έχει και συνέχεια.. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News