Κυκλάδες - Σίφνος: Τηλεφωνική απάτη με εμπλοκή αντιδημάρχου

Κοινωνία - Σίφνος

Με την γνωστή μέθοδο είχαμε απόπειρα τηλεφωνικής απάτης στην Σίφνο.. Ποια είναι αυτή; Αρχικά είχαμε το τηλεφώνημα από τον "αντιδήμαρχο"  του νησιού προς επιχειρηματία για μία μεγάλη παραγγελία. Και στη συνέχεια έρχεται το .. λάθος. Μεγαλύτερο ποσό απ ότι προβλέπεται στην συμφωνία μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ψεύτικο παραστατικό και η απαίτηση για επιστροφή του ... λάθος.  Και ο Δήμος Σίφνου με ανακοίνωσή του εξηγεί τι έγινε και ζητάει από τους πολίτες - δημότες να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους..

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Επειδή παρουσιάζονται και πάλι απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών, εφιστούμε την προσοχή όλων των κατοίκων της Σίφνου στις κλήσεις που δέχονται.

Συγκεκριμένα, ο δράστης προσέγγισε τηλεφωνικά επιχειρηματία του νησιού, προσποιούμενος τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Φραντζή και προφασιζόμενος ότι προχωρά σε παραγγελία εκ μέρους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την  προμήθεια προϊόντων, και προσπάθησε να τον εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του πλαστό αποδεικτικό τραπεζικής συναλλαγής προκειμένου να του αποσπάσει με τον τρόπο αυτό μεγάλο χρηματικό ποσό. Ειδικότερα, ο δράστης ανέφερε ψευδώς ότι έχει καταθέσει ποσό μεγαλύτερο από το απαιτούμενο και ζήτησε την επιστροφή μεγάλου μέρους αυτού, το οποίο, όμως, ουδέποτε είχε καταθέσει.

Παρακαλούνται οι πολίτες:

-να μη δίνουν προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ούτε να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια αστυνομική αρχή,

-να διαδώσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας με κάθε τρόπο, για την προφύλαξη όλων από την απάτη.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News