Κυκλάδες (Σίκινος): βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, έλευση νέου φορτηγού

Σίκινος - Φορτηγό

Οταν κάποιος παλεύει, διεκδικεί, είναι δεδομένο ότι θα πετύχει. Εστω, κάτι μικρό για αρχή αλλά θα το πετύχει. Αυτό συμβαίνει και στη περίπτωση του Δημάρχου Σικίνου, Βασίλη Μαράκη που καθημερινά σημειώνει μικρές νίκες. Είτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την βελτίωση των υποδομών στο νησί των Κυκλάδων (βλ περιβάλλον) είτε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που καίει όλους τους νησώτες. 

Με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου είδαμε τον Δήμαρχο Σικίνου, Βασίλη Μαράκη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Με ανοιχτή επιστολή που έχει ως αποδέκτες ακτοπλόους και κυρίως το αρμόδιο Υπουργείο (βλ Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας) ζητάει αυτό που του ... πήραν: το δεύτερο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο και καλύτερη συγκοινωνία με τον Πειραιά.. και κάτι κατάφερε. Οπως μας ενημέρωσε πρόσφατα, Από Δευτέρα 28/06 έως 30/09 και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από Ιουλίο και Σάββατο, αλλάζουν τα δρομολόγια του πλοίου Μαΐστρος και αναχωρούν από την Σαντορίνη αντί για 09.00 π.μ. στις 10:15π.μ. και φτάνουν στην Ίο 11:40 π.μ. με άμεση αναχώρηση για Σικίνο.. 

Αναλυτικά, η ανάρτησή του: "  Σε συνέχεια των υπεράνθρωπων προσπαθειών που κάνουμε για να βελτιώσουμε την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά αλλά και με τα άλλα νησιά, σας ενημερώνουμε για την εξής ευχάριστη εξέλιξη, η οποία οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο, και προήλθε ύστερα από διεκδικήσεις και διεργασίες.. Από Δευτέρα 28/06 έως 30/09 και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από Ιουλίο και Σάββατο, αλλάζουν τα δρομολόγια του πλοίου Μαΐστρος και αναχωρούν από την Σαντορίνη αντί για 09.00 π.μ. στις 10:15π.μ. και φτάνουν στην Ίο 11:40 π.μ. με άμεση αναχώρηση για Σικίνο.. Λίγο νωρίτερα καταφθάνει στο λιμάνι της Ίου το πλοίο World Champion Jet 11:05 π.μ. (αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 07:00 π.μ.) Επομένως όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας έχουν πλέον και αυτή την επιλογή,μαζί με τις ήδη υπάρχουσες.. Πειραιάς - Ίος, Ίος - Σίκινος. Διάρκεια ταξιδιού 5:30 ώρες.. Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Κανακάρη,τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου Μαΐστρος για την κατανόηση κ εξυπηρέτηση.. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε κ στο πρακτορείο του νησιού μας. Καλό καλοκαίρι σε όλους.".

 

Σήμερα, είχαμε μία ακόμη ευχάριστη είδηση. Ελευση φορτηγού που λειτουργεί ως απορριμματοφόρο - γερανοφόρο και καλύπτει ανάγκες που έχουν σχέση με την αποκομιδή απορριμμάτων και όχι μόνο.. Κι εδώ ο κος Μαράκης θα αναφέρει: "  Μια ακόμη διεκδίκησή μας έφερε αποτελέσματα. Ένας ακόμη στόχος-δέσμευση υλοποιήθηκε. Με χαρά παραλάβαμε το νέο φορτηγό του Δήμου μας(απορριματοφόρο-γερανοφόρο)το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού μας. (Η αξία του φορτηγού είναι 150.000 ευρώ και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος). Ευχαριστώ πολύ τους μηχανικούς κ φίλους Παναγιώτη Μπουντούρη, Τάσο Ναυπλιώτη για την συνεργασία κ βοήθεια τους ,όσον αφορά το κομμάτι των πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών.. Να είστε όλοι καλά"..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News