Κυκλάδες - Σύρος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Βήσσα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον οικισμό του Βήσσα στην Σύρο της Κοινότητας Φοίνικα και μετά από αρκετά μεγάλη προσπάθεια (οι πυροσβέστες είχαν αντίπαλο και τον καιρό με δυνατό άνεμο) τέθηκε υπό έλεγχο πριν από λίγο... 

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, πολύ κοντά σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια. 

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης, έσπευσαν άμεσα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και κλιμάκιο 15 πυροσβεστών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο μέτωπο, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και μαίνεται με "σύμμαχο" τους ισχυρούς ανέμους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης υδροφόρα οχήματα του Δήμου Σύρου - Ερμόυπολης, αλλά και εθελοντές. Τον επιτόπιο συντονισμό έχει ο Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου, Π. Κοτρίδης.

Ταυτόχρονα, κάτοικοι του χωριού και εθελοντές συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία τέθηκε σε έλεγχο στο μεγαλύτερο τμήμα της, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση λόγω των καιρικών φαινομένων. 

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος υδροφόρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπως και ιδιωτική υδροφόρα.    

Επίσης, στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν περιπολικό της αστυνομίας όπως και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου για να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε σημεία που απειλούνταν από τη φωτιά. 

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν και ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Μώτο. 

Μέχρι τώρα έχουν καεί θερμοκήπια, χορτολιβαδικές και καλλιεργούμενες εκτάσεις που βρίσκονται στο χώρο αυτό, αλλά αναμένουμε τον απολογισμό όταν τελειώσει η οριοθετηση της φωτιάς...    

Οπως είναι λογικό στην περιοχή παραμένουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Με πληροφορίες από την σελίδα cyclades24.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News