Κυκλάδες - Τήνος: Φωτιά και προληπτική εκκένωση οικισμών (video)

Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει ενημέρωση από τη Πολιτική Προστασία ότι πρέπει να προσέχουμε το Νοέμβριο γιατί είναι επικίνδυνος μήνας για πυρκαγιές... Μετά τη Νάξο και τη Σύρο έχουμε σε κατάσταση συναγερμού και τη Τήνος.. 

Ο λόγος; Εκδήλωση πυρκαγιάς εδώ και αρκετή ώρα που κινείται ανεξέλεγκτα και μάλιστα οδηγεί σε προληπτική εκέννωση δύο οικισμών 

Με βάση την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχουμε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Λυχναφτιά και επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.. 

Με δεδομένο ότι στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και βέβαια λόγω σκότους δεν έχουμε πτητικά μέσα, η αποστολή πυροσβεστών, εθελοντών και ανθρώπων της πολιτικής προστασίας του Δήμου Τήνου μόνο ευκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί  Να σημειωθεί ότι έχουμε προληπτική εκέννωση των οικισμών Λυχναφτιας και Αγίας Βαρβάρας.

 

 Μάλιστα έχουμε και μήνυμα από τη Πολιτική Προστασία που αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Βαρβάρα, Φερό Χωριό και Λυχναφττιά παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Και το ευχάριστο είναι ότι ήδη από Ανδρο έρχονται άνδρες για ενίσχυση των Πυροσβεστών ενώ δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες ενισχύσεις από γειτονικά νησιά ή και Αττική

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News