Κυκλάδες - Τήνος: Ορίστηκε δικάσιμος για την 1η Μαρτίου

Το .. μέτωτο των ανεμογεννητριών προφανώς και δεν έκλεισε... Κι αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης από την σελίδα "H Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών" την περασμένη Κυριακή 17 Ιανουαρίου, είχαμε εξελίξεις... Ποιες; Ορίστηκε η δικάσιμος όχι μόνο για τους 9 συλληφθέντες από τη διαδήλωση αντίστασης στην επέλαση των ανεμογεννητριών τον περασμένο Μάιο στην Τήνο, αλλά συνολικά για 35 διαδηλωτές. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες “Απείθεια από κοινού” και “Παράνομη βία από κοινού”. 

Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα στα social media " Ορίστηκε η 1 Μαρτίου 2021 δικάσιμος στη Σύρο, για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο νησί στις 20 Μαΐου 2020.  Συμπολίτες μας κατηγορούνται για απείθεια από κοινού και παράνομη βία από κοινού.

Ας θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη την ημέρα αυτή.

(20 Μαΐου 2020) Το νησί γεμίζει με δυνάμεις καταστολής που έφτασαν από τα γύρω νησιά για να συνδράμουν στην ολοκλήρωση των εργασιών του επενδυτή. Διακόπτεται η κυκλοφορία και οι δρόμοι κλείνουν με μπλόκα των αστυνομικών αρχών, ενώ επιτρέπεται μόνο η διέλευση των φορτηγών των μπετονιέρων ώστε να γίνει η σκυροδέτηση.

Οι Τηνιακοί βρέθηκαν για άλλη μία φορά στο σημείο προκειμένου να δηλώσουν ειρηνικά την εναντίωσή τους στο βιασμό του τόπου τους. Εκεί οι κάτοικοι δέχτηκαν τη βία των αστυνομικών δυνάμεων που υπερασπίζονταν τα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία αντιτίθενται στη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν συμπατριώτες μας και δεν δίστασαν να προβούν σε συλλήψεις 9 συμπολιτών μας. Σκηνές μαρτυρικές έζησαν όσοι βρέθηκαν στο σημείο μιας και οι αστυνομικές δυνάμεις ασκούν απρόσκοπτα τη βία σε ντόπιους πολίτες που κύριο μέλημά τους είναι η διάσωση του τόπου τους.

Από τα επεισόδια εκείνης της ημέρας έως σήμερα ο επενδυτής έχει φέρει τις ανεμογεννήτριες στο νησί και τις έχει αποθηκεύσει σε ένα χωράφι. Τα τμήματα ανεμογεννητριών ξεφορτώθηκαν νύχτα, με πλοίο «φάντασμα» με κλειστό το σύστημα εντοπισμού, τα φορτηγά ξεκίνησαν νωρίτερα την διέλευση από ότι έγραφε η άδεια που δόθηκε από τις υπηρεσίες της περιφέρειας  και τοποθετήθηκαν σε χώρο που δεν επιτρέπεται.  Παρά τις καταγγελίες που έγιναν όλα μέχρι στιγμής έχουν λειτουργήσει επικουρικά για την εταιρεία εγκατάστασης.

Σήμερα Κυριακή 17/01/2020 συμπολίτες μας καλούνται από το ΑΤ του νησιού να παραλάβουν «χαρτάκια» για δικαστήριο.

Απομένει η τελευταία «πράξη» του έργου, ο επίλογος όπου η εταιρεία εγκατάστασης για να ολοκληρώσει τις εργασίες της θα μεταφέρει τις ανεμογεννήτριες από το χωράφι που βρίσκονται τώρα, έως τη θέση Πράσσα. Άδεια διέλευσης μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί. Οι ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε σφραγισμένο από την πολεοδομία οικόπεδο.

Μέχρι τότε απομένει να δούμε αν τελικά η «δικαιοσύνη» είναι μονόπλευρη και σέρνει στα δικαστήρια ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ενώ οι πραγματικά υπεύθυνοι συνεχίζουν όλες τις «νόμιμες» ενέργειές τους.

Ο αγώνας μας δεν σταματά και θα συνεχιστεί έως ότου αποσυρθούν όλα τα καταστροφικά σχέδια «επένδυσης», που στόχο έχουν να ρημάξουν τη φύση και να υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας.

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη σελίδα Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News