Κυκλάδες - Τήνος: Τραυματισμοί στην χθεσινή "αναμέτρηση" κατοίκων με τα ΜΑΤ (!!!)

Τήνος

Και η προσπάθεια των κατοίκων της Τήνου να αντισταθούν στην "κατάκτηση" του νησιού από τον .. πολιτισμό και την εξέλιξη, την πράσινη ανάπτυξη όπως την εννοούν οι "έχοντες", καλά κρατεί...

Τι θέλουμε να πούμε; Οτι σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/09)  νέα επεισόδια στην είσοδο του χωριού Τριπόταμος, όπου κάτοικοι βρίσκονταν στο σημείο όπου θα περνούσαν τα φορτηγά που μετέφεραν τις ανεμογεννήτριες.

Απέναντί τους υπήρχαν άντρες των ΜΑΤ, οι κάτοικοι επιχείρησαν να σταματήσουν τη πορεία των φορτηγών, είχαμε την αντίδραση των Σωμάτων Ασφαλείας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ κατοίκων. Δύο εξ αυτών μάλιστα μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. και έμειναν όλο το βράδυ για να έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα... Αυτό διαβάζουμε και στη σελίδα “Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών”.

 

"Ηρεμία προς το παρόν, ο κόσμος μένει εδώ , και περιμένουμε ασθενοφόρο να πάρει τον κόσμο που είναι στο έδαφος από τα χτυπήματα με τις ασπίδες, για το καλό μας.."

Νωρίτερα, χθες το βράδυ πολίτες του νησιού πραγματοποίησαν  ανοικτή συνέλευση και διαμαρτυρία στο μνημείο “τής Έλλης” στη Χώρα ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασε στο νησί το πλοίο που μετέφερε τα φορτηγά με τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι να αγγίζουν αυτό που λέμε "δρακόντεια". 

Και βέβαια για μία ακόμη φορά ήταν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου... 

«Επειδή θα πραγματοποιούν εργασίες για τη μεταφορά εξαρτημάτων ανεμογεννητριών στη νήσο Τήνο και επειδή κατά τη διέλευση των Ι.Χ. Φορτηγών συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας εξαιτίας της ιδιομορφίας του εδάφους και του δύσβατου της ανηφορικής οδού αποφασίζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη χωμάτινη οδό, η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι Υστερνίων» και καταλήγει στη θέση «Πράσσα – Κάμπος Πολέμου» από την 14:00 ώρα της 21-09-2021 έως την 15:00 ώρα της 22-09-2021.» 

Με πληροφορίες από τη σελίδα tinostoday.gr 

Τήνος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News