Κυκλάδες: Τραυματισμοί αλλοδαπών ναυτικών σε Μύκονο και Κέα

Μία στιγμή και ο τραυματισμός μοιάζει αναπόφευκτος όταν ειδικά βρίσκονται πάνω σε σκάφη όπου η ισορρροπία είναι εύθραυστη... Αναφερόμαστε σε δύο περιστατικά που συνέβησαν χθες στις Κυκλάδες σε Μύκονο και Κέα, με αποτέλεσμα αλλοδαποί ναυτικοί να τραυματιστούν, ευτυχώς χωρίς να είναι η κατάστασή τους σοβαρή.. Τουλάχιστον με βάση τα έως τώρα δεδομένα. Στο ένα ατύχημα 61χρονος τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει στην πρόσδεση λέμβου σε παραπλέον σκάφος και το άλλο ατύχημα έγινε όταν 47χρονος προσπάθησε να βοηθήσει στην απεμπλοκή άγκυρας... Αμφότεροι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο εκτός Κυκλάδων... 

Αναλυτικά τα δελτία ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο αναφέρουν 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ενός 61χρονου αλλοδαπού ναυτικού, μέλος πληρώματος του Ε/Γ -Τ/Ρ «ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ» Ν.Π. 12571.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω επέβαινε με έτερο μέλος του πληρώματος στη βοηθητική λέμβο του πλοίου και τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να προσδέσει τη λέμβο σε παραπλέον σκάφος όταν παρουσιάστηκε βλάβη σε αυτή.

Ο 61χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέας, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ενός 47χρονου αλλοδαπού ναυτικού, μέλος πληρώματος του Ε/Γ -Τ/Ρ «ΧΕΡΑ» Ν.Π. 11732 .

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε, κατά δήλωση πλοιάρχου, στην προσπάθεια του να βοηθήσει θαλαμηγό σκάφος να ξεμπερδέψει την άγκυρα του.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κέας και στη συνέχεια με Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο στο Λαύριο με προορισμό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News