Κύθηρα: Τι θα καταθέσει αύριο στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου;

.

Έρχονται εξελίξεις στο θέμα της εκδρομής των Ναξιωτών στην Κύθηρα; Σήμερα είχαμε την παρέμβαση του Μητροπολίτη Παροναξίας κου Καλλίνικου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι "Κακώς, κάκιστα έκανε αυτή την εκδρομή, αν ήταν αδιάφοροι στα μέτρα, προσωπικά δεν μπορώ να το ελέγξω, ήταν μια ομάδα νέων και παιδιών που πήγαν… Δώδεκα χρόνια δεν έχω τιμωρήσει κανένα, δεν θα τον τιμωρήσω και σήμερα…”

Δήλωση που ουσιαστικά τελειώνει το θέμα από την πλευρά της Εκκλησίας και δη της Μητροπόλεως Παροναξίας.. Όμως, υπάρχει και το ποινικό μέρος από τη στιγμή που όπως είναι γνωστό υπάρχει ανοιχτή δικογραφία από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου... Και η δήλωση που έκανε στην ίδια εκπομπή 43χρονος Ναξιώτης που πήρε μέρος στην εκδρομή μάλλον ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στα Κύθηρα και έχουμε εξελίξεις...

Τι είπε ο 43χρονος; " Εμείς δεν είχαμε τίποτα βασικά, ούτε ένα σύμπτωμα ασυμπτωματικοί τέρμα δηλαδή, τέρμα, τέρμα ασυμπτωματικοί και βρήκανε και σε εμάς ότι ήμασταν στην αρχή σε μένα δεν βγήκε θετικό αλλά στο μοριακό που μου κάνανε βγήκε θετικό μετά από δύο τρεις ημέρες.» O ιερέας πρόσεχε θα πει ο προσκυνητής. «Ο ιερέας επειδή προσέχει πάρα πολύ πάντοτε ας πούμε όταν ήμασταν λίγο χαλαροί μας έβαζε χέρι, «την μάσκα σου», «μην είστε πολύ κοντά», «να προσέχετε» δηλαδή πάντοτε μας είχε σε επαγρύπνηση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τηρούσαμε όλα τα μέτρα, προσέχαμε, πήγαμε, γυρίσαμε κολλήσαμε τώρα τι να πούμε…».

Και ποια είναι η αντίδραση των αρμόδιων φορέων από τα Κύθηρα; Πριν από περίπου μισή ώρα με ανάρτησή του στα social media, ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι " Οι δηλώσεις μελών του γκρουπ ότι δήθεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΕΣ. Τα μέλη του γκρουπ με επικεφαλής τον Ιερέα δεν τηρούσαν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως μέτρο σε βαθμό πρόκλησης".

Και το κερασάκι; "Υπάρχουν εγγραφές μαρτυρίες επαγγελματιών και πολιτών των Κυθήρων για τις οποίες αύριο θα ενημερώσω και τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου που διενεργεί έρευνα".

Ολόκληρη η ανάρτηση του κου Χαρχαλάκη στην προσωπική του σελίδα αναφέρει " Αναγκάζομαι να παρέμβω αναφορικά με τα όσα ανυπόστατα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εκδρομή από τη Νάξο προς τα Κύθηρα. Ορισμένοι προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό. Οι δηλώσεις μελών του γκρουπ ότι δήθεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΕΣ. Τα μέλη του γκρουπ με επικεφαλής τον Ιερέα δεν τηρούσαν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως μέτρο σε βαθμό πρόκλησης. Υπάρχουν εγγραφές μαρτυρίες επαγγελματιών και πολιτών των Κυθήρων για τις οποίες αύριο θα ενημερώσω και τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου που διενεργεί έρευνα".

 

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι ο κος Χαρχαλάκης στην επικοινωνία που θα έχει με την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου θα είναι λεπτομερέστατος, έχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα αναφέρει στην ανάρτησή του και στόχος του δεν είναι άλλος από την προστασία των δημοτών του και δεν θα σταματήσει πουθενά, Κάτι που άλλωστε το έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν με την υπόθεση των πυρκαγιών στα Κύθηρα και τον αντίκτυπο που είχαν στην τοπική οικονομία χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News