Κύθνος: Εναρξη εμβολιασμών και ενημέρωση για θετικό κρούσμα

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας στην Κύθνο και όπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες, σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου έχουμε τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ήτοι αυτών που είναι σε ηλικία από 18 έως 59 ετών.. Εχει προηγηθεί το σχετικό τηλεφώνο ενημέρωσης από τους κατοίκους ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Δρυοπίδας να έχει προετοιμαστεί με δόσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η Κύθνος να ενταχθεί σ΄αυτό που λέμε covid free νησιά με βάση το σχέδιο "Ελευθερία"... 

Παράλληλα, είχαμε ενημέρωση και από το Δήμο Κύθνου σχετικά με κρούσμα σε υπάλληλό του. Η Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου για τον Απρίλιο έχει έξι κρούσματα, το τελευταίο τη Παρασκευή 9 Απριλίου με την Πολιτική Προστασία να αδιαφορεί όσον αφορά την ενημέρωση για το ποιο από τα δύο νησιά έχει κρούσματα... Οπότε αναλαμβάνει ο Δήμος να λύσει το όποιο μυστήριο... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δήμο (ενημερώνει και για τις δράσεις που έγιναν σ' αυτό το διάστημα) αναφέρει: 

"Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Δευτερα 12-4-2021 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου.

Ενημερώνουμε τους πολίτες πώς την Πέμπτη 8 Απριλίου εργαζόμενος στον Δήμο Κύθνου βρέθηκε θετικός στον ιό. Άμεσα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης του Δημαρχείου Κύθνου. Οι υπηρεσίες την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Απριλίου ήταν εκτός λειτουργίας. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση όλων των επαφών (εργαζόμενοι αιρετοί) και δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι με αποτέλεσμα την βεβαίωση ενός ακόμη θετικού κρούσματος εργαζόμενης.

Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία πασχίζοντας για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζομένων στον Δήμο. Τέλος ενημερώνουμε πως το αυτοτελές τμήμα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου θα επαναλειτουργήσει από 22 Απριλίου προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα : https://covid19.gov.gr/covid-map/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News