Κύθνος: Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τίμησαν τους εναερίτες της ΔΕΔΔΗΕ

Εχουμε μπει για τα καλά στον ρυθμό των πρωτοχρονιάτικων κοπών πίτας και οι δήμοι έχουν την τιμητική τους... Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι τα ...τιμώμενα πρόσωπα. Για να δούμε και τον τρόπο που κινούνται στους δήμους.. Και στον Δήμο Κύθνου σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου )(σ.σ. λόγω μην δρομολόγησης του Αρτεμις δεν μπόρεσε να βρίσκεται στη Κύθνο ο Μητροπολίτης Σύρου κκ Δωρόθεος ο Β)  τα πρόσωπα που τιμήθηκαν από την Δημοτική Αρχή, ήταν οι δύο εναερίτες της ΔΕΔΔΗΕ. Οι άνθρωποι που αψηφούν τις καιρικές συνθήκες ώστε οι συμπολίτες τους να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα... Ας δούμε την σχετική ανάρτηση μέσα από τη σελίδα του Δήμου Κύθνου, στις Δυτικές Κυκλάδες 

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Δήμου Κύθνου. Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς του νησιού ενώ λόγω της μή πραγματοποίησης του δρομολογίου του πλοίου "Άρτεμις" από Σύρο για Κύθνο δεν παρέστη ο Μητροπολίτης Σύρου όπως είχε προγραμματιστεί και έτσι μετά το πέρας της ακολουθίας αναγνώστηκε χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του 2019. Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το νησί,ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους που εργάστηκαν σε αντίξοες καιρικά συνθήκες. Τέλος τίμησε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων τους δύο εναερίτες υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ στο νησί τον κ. Σταύρο Νίτη και τον κ. Μηνά Ψαρρά.

Ιδιαίτερη νότα στην εορταστική εκδήλωση έδωσαν τα παιδιά και η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας που έψαλλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα της Κύθνου. Το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Κύθνου ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού, όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι Διευθυντές των Σχολείων, ο Λιμενοσταθμάρχης Κύθνου, ο πρόεδρος Ένωσης Αλιέων Κύθνου, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού, οι πρόεδροι των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων και πολλοί κάτοικοι του νησιού.

Οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρυοπίδας κ. Σταμάτης Μαρτίνος και η Δημοτική Υπάλληλος κα. Αθηνά Μπαρίκου".