Λέρος: Υπό έλεγχο η φωτιά, προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου

Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, στην περιοχή της Μερικιάς Λέρου.  Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια, η πυρκαγιά βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο ενώ δεν κινδυνεύουν σπίτια ή ανθρώπινες ζωές.

Η εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Λέρου δόθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού η πυρκαγιά βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Επίσης δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λουόμενοι σε παραλίες του νησιού.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αλλοδαπός προσήχθη και εξετάζεται από τις αρχές σε σχέση με τη φωτιά . Ο άνδρας προσήχθη καθ’ υπόδειξη αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι φέρεται να τον είδαν εν δράσει. Πληροφορίες θέλουν ακόμη τον προσαχθέντα να φέρει εγκαύματα στα χέρια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, σώματα ασφαλείας που εδρεύουν στο νησί, εναέρια μέσα πυρόσβεσης, εθελοντές - κάτοικοι της Λέρου, ενώ στο νησί έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με σούπερ πούμα.

Για το θέμα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας δήλωσε τα εξής: "Στο Υπουργείο Τουρισμού είχαμε άμεση επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη φωτιά που έχει προκληθεί στο νησί της Λέρου. Ήδη έχουμε προβεί σε συντονισμένες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στόχος μας είναι να μη διαταραχθεί η εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού. Καταβάλλονται προσπάθειες να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο".

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα lerosnews.gr