Λιμάνι Νάξου: βελτιώσεις και ... έρχεται Master Plan

«Το Master Plan θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού. Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στο Λιμενικό Ταμείο σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η εκπόνησή του» Η δήλωση αυτή προέρχεται από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μανόλη Μαργαρίτη μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης που είχε με τον πολιτικό μηχανικό Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν, ο οποίος ανέλαβε την εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού. Παρών και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου Νίκος Σέργης και η συνάντηση έχει περισσότερο χαρακτήρα γνωριμίας, εν όψει της σύνταξης του αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης της λιμενικής ζώνης.

Όπως τονίστηκε, το προσεχές διάστημα εκπρόσωποι του αναδόχου  θα επισκεφθούν τη Νάξο, ώστε να συνεργαστούν με τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς και με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση για την εικόνα και τη μορφή που θα λάβει η λιμενική ζώνη της Νάξου. Για την εκπόνηση του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης του Λιμένα θα διερευνηθούν τα ζητήματα που αφορούν στους κυματοθραύστες του λιμανιού, στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, στην πόντιση πλωτών προβλητών στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου ή και στο Βίντσι, στην επέκταση ή βελτίωση των υποδομών του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών, στην πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων και κρουαζιερόπλοιων και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση του λιμανιού.

Εργασίες και Δημοπρασία

Να σημειώσουμε ότι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες (από την Τρίτη 04/04) και σε διπλό ταμπλό… Αφενός στη βασική προκυμαία (κεφάλι) αφετέρου στη νησίδα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Στο μεν… κεφάλι είχαμε την βελτίωση στο χώρο υποδοχής των επιβατών, στη δε νησίδα γίνεται προσπάθεια για την τοποθέτηση υπόγειου καλωδίου για την ηλεκτροδότηση της νησίδας αλλά και την υδροδότησης αφού θα είναι δύο ουσιαστικά τα καλώδια…  Οι εργασίες εκτελούνται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και εντάσσονται στο έργο εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στη χερσαία λιμενική ζώνη Νάξου. Και βέβαια την Τρίτη είχαμε την έγκριση των όρων για την δημοπράτηση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην προβλήτα με ημερομηνία την 28η Απριλίου. Και η τιμή εκκίνησης είναι τα 1700 ευρώ.. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News