"Λουκέτο" στα δικαστήρια

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, 48ωρη αποχή για την ερχόμενη Τρίτη  έως και Πέμπτη (12 έως 14 Ιανουαρίου 2016), ενώ την ερχόμενη Πέμπτη συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Σύλλογος Δικηγόρων Νάξου έχει λάβει απόφαση να μείνει εκτός δικαστικών αιθουσών από αύριο Δευτέρα (11/01) και έως την επόμενη Παρασκευή (15/01) στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ενόψει του ασφαλιστικού. Και δεν αποκλείεται να έχουμε και ...συνέχεια.  Η  πρόταση της συντονιστικής  επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους,  είναι γιααποχή διαρκείας.
Μάλιστα, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία  θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Πέμπτη  και  το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων  έξω από τα Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) και στη  συνέχεια  θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.
Τέλος, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων θα αποστείλει  επιστολή προς την Κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κ.λπ., στην οποία    θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και όσα  δημιουργούνται από το  ασφαλιστικό νομοσχέδιο.