Μάνδρα Αττικής: Και 16ος νεκρός (!!!), 500 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς

Σε κατάσταση σοκ η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα νέα που έρχονται από την Δυτική Αττική με τη λίστα των νεκρών να μεγαλώνει… Πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για  εντοπισμό και 16ου πτώματος στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο. Οι συγγενείς νεαρού άνδρα ενημέρωσαν το πρωί ότι έχει να δώσει σημεία ζωής από χθες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το σώμα του εντοπίστηκε στα χαλάσματα του σπιτιού του στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο.

Ως τώρα έχουν αναγνωριστεί 13 από τους 15 νεκρούς. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στο Θριάσιο νοσοκομείο δίνει μάχη για τη ζωή μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία διασώθηκε την τελευταία στιγμή. Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Αυτή την ώρα, στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από την στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, που οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.
Την ίδια ώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά.
Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περίπου 300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ το οδικό δίκτυο, σχεδόν στο σύνολό του, έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές,

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News