Μικρές Κυκλάδες: Στη κάμερα του Mega Channel οι κάτοικοι λένε "ελάτε είμαστε ασφαλείς"

Με… Μικρές Κυκλάδες και Νάξο γέμισε χθες Τετάρτη 20 Μαϊου  τις οθόνες όλης της Ελλάδας το Mega! Το κανάλι με την Αλεξάνδρα Αθανασίου βρέθηκε σε Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά, καταγράφοντας σκηνές από την καθημερινότητα των κατοίκων των (ανέγγιχτων από τον κορονοϊό) μικρών γραφικών νησιών αλλά και τις ετοιμασίες τους για το καλοκαίρι. Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, οι κάτοικοι στα νησιά περιμένουν πως και πως τον τουρισμό και αισιοδοξούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλά!

Οι μικρές Κυκλάδες... με υπέροχες παραλίες βγαλμένες από card postal και γραφικές Χώρες, και υπέροχες παραλίες προσφέρουν ήρεμες διακοπές ανάμεσα σε μεγαθήρια του τουρισμού όπως η Νάξος και η Πάρος. 

Η Ηρακλειά είναι απέναντι από την Νάξο. Στο νησί μπορεί να απολαύσει κάποιος την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία του Αιγαίου. Οι κάτοικοι προσμένουν πως και πως τους τουρίστες, για να βγάλουν τα σπασμένα της καθυστερημένης έναρξης της σεζόν.

Το ίδιο σκηνικό γαλήνης στη Σχοινούσα. Η ηρεμία του τοπίου , το απέραντο γαλάζιο και το ζεστό χαμόγελο των κατοίκων συμβάλλουν στην απόλυτη απόλαυση του τοπίου και της θάλασσας.

Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και περιμένουν. Τα ξενοδοχεία κάνουν εντατικές εργασίες για να προλάβουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι νησιώτες που έχουν μάθει να παλεύουν μέσα στις αντιξοότητες έχουν έμφυτη αισιοδοξία και εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν την κρίση.

Στα Κουφονήσια οι διαστάσεις του χώρου και του χρόνου διαφέρουν. Όσοι τα επιλέγουν για τις διακοπές τους δεν χρειάζονται ούτε ιδιαίτερα ρούχα, ούτε αυτοκίνητο γιατί όλα είναι δίπλα.  

Η ηρεμία, η χαλάρωση και το κολύμπι στα γαλαζοπράσινα νερά μαζί με την φιλόξενη διάθεση των κατοίκων προσφέρουν ξεκούραση και ξεγνοιασιά, χωρίς τις έγνοιες της πόλης.

Τα βασικά έσοδα προέρχονται από τον τουρισμό και όλοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα ενώ ταυτόχρονα τρέχουν να ετοιμαστούν για να ανοίξουν.

Η εκπομπή «Mega Magazino» πάει… live video 1) στην πανέμορφη Ηρακλειά με τον γιατρό Γιώργο Κουφόπουλο και τους επιχειρηματίες του νησιού να μιλάνε για μία καταπληκτική χρονιά που όμως ...χάθηκε.. 

katagrafi02.jpg

Ρεπορτάζ με live (video 2) σύνδεση από την υπέροχη Σχοινούσα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Το οδοιπορικό του Mega σε Κουφονήσια, Ηρακλειά και Σχοινούσα, όπως προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (video 3) του καναλιού:

Πάντως, το Mega έδωσε και μια… μικρή γεύση από Νάξο στους τηλεθεατές, αφού στη διάρκεια του κεντρικού του δελτίου έλαβε χώρα live σύνδεση (video 4) από το νησί μας, με αναφορά στην πλούσια ιστορία και στις ομορφιές του καθώς και στο γεγονός πως κάτοικοι και επαγγελματίες του τουρισμού προετοιμάζονται πυρετωδώς για το καλοκαίρι και περιμένουν τους πρώτους τουρίστες.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News