"Μικρή Βενετία" έγινε η Σχοινούσα (video)

Κάποιος που έχει χιούμορ θα μπορούσε να πει ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα των νησιών προγραμματίζει έργα και φτάνει στο σημείο να δημιουργήσει ακόμη και τεχνητά κανάλια ώστε οι επισκέπτες να έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στην …Βενετία. Και το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι η απουσία γόνδολας. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα κανάλια δημιουργούνται με ευθύνη του Δήμου ή της Κοινότητας αλλά γιατί πολύ απλά δεν γίνονται οι απαραίτητες επισκευές. Αποτέλεσμα; Νερό που πληρώνουν οι κάτοικοι ως χρυσάφι να χάνεται…

Και μοιραία έχουμε αντιδράσεις. Όπως της κυρίας που ακούτε στο σχετικό βίντεο… Είναι το δώρο του Δήμου ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Η εν λόγω κυρία διατηρεί τον μοναδικό φούρνο στο νησί. Και λόγω της διαρροής νερού που υπάρχει σχεδόν από τον περασμένο Αύγουστο, είναι αδύνατη σχεδόν η μετακίνησή της προς την επιχείρηση που διαθέτει.

Όπως αναφέρει το πρόβλημα είναι γνωστό, τόσο στη Κοινότητα όσο και στο Δήμο. Μέσω επικοινωνίας είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε και με πιο επίσημο τρόπο. Τι έχει γίνει από τότε; Ότι σχεδόν έχουν ακούσει όλοι οι κάτοικοι σε όλο το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «δεν έχουμε προϋπολογισμό, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι». Και το νερό χάνεται. Και σχηματίζεται αυτό το μικρό κανάλι… Και υπάρχει αδυναμίας μετακίνησης.

Και το χειρότερο; Η αφαλάτωση στο λιμάνι της Σχοινούσας δουλεύει κανονικά. Το νερό μεταφέρεται προς την Δεξαμενή αλλά το πόσο φτάνει, το πόσο χάνεται και πόσο απ αυτό πηγαίνει στα σπίτια για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων είναι μία άλλη ιστορία. Η ή ίδια που βλέπουμε σχεδόν σε όλη τη Νάξο… Και έφτασαν στο σημείο οι κάτοικοι στη περιοχή εκεί όπου ο αγωγός έχει τη μεγαλύτερη ζημιά να δημιουργήσουν ακόμη και αναχώματα (!!!)

Και το αστείο της υπόθεσης; Ετοιμαζόμαστε για ένα καυτό καλοκαίρι. Όπου θα έχουμε χιλιάδες επισκέπτες. Αλλά χωρίς σωστές υποδομές, πως θα λειτουργήσουμε; Από τον περασμένο Αύγουστο και έναν αγωγό δεν έχουμε φτιάξει… Αλλά κατά τα άλλα θέλουμε ..ανάπτυξη.